Arteta dál věří v titul: Je čas držet pohromadě. Do Manchesteru musíme jet vyhrát

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Arteta dál věří v titul: Je čas držet pohromadě. Do Manchesteru musíme jet vyhrát

Artetův Arsenal se ve středu utká se City.
Artetův Arsenal se ve středu utká se City.Reuters
Šance Arsenalu na zisk titulu v Premier League se každým zápasem snižují. Manažer Kanonýrů Mikel Arteta (41) však stále věří, že jeho mladý tým dokáže Manchester City v dramatickém souboji předčit.

Ve třetím zápase v řadě si Arteta prošel celou řadou emocí. Jeho tým totiž v pátek doma remizoval 3:3 se Southamptonem, když už po 15 minutách prohrával 2:0.

Pozdní góly kapitána Martina Odegaarda a Bukaya Saky zachránily Gunners alespoň bod, který se může ukázat v konečném zúčtování jako klíčový. Arsenal totiž ukázal, že svou cestu za prvním ligovým titulem od roku 2004 vzdát nehodlá.

Navzdory ztrátě šesti bodů ve třech zápasech a náznakům, že se Arsenalu pod tlakem nedaří, Arteta pochválil charakter svých hráčů a prohlásil, že si středeční bitvu se City a Pepem Guardiolou vychutná.

Tabulka anglické Premier League
Tabulka anglické Premier LeagueLivesport

"Nemůžu se dočkat, tohle jsou zápasy, které chcete hrát. Když je v sázce všechno, musíme tam jet vyhrát," nechal se slyšet Španěl a vzápětí dodal: "Je to krása tohoto sportu, chcete být v těchto pozicích. Čeká nás neuvěřitelný výlet do Manchesteru. Dobře se připravíme."

Arteta uvedl, že se nikdo z jeho hráčů v pátek "neschovával", a řekl, že skutečnost, že se jim podařilo zachránit bod a téměř urvat vítězství, vypovídá o jejich duchu. "Tento mladý tým reaguje neuvěřitelným způsobem. Šance, které si vytvořili a duch, kterého měli... Byla radost to sledovat," potěšilo mladého kouče.

Nezpochybnitelné zkušenosti s bojem o titul má bývalý hráč Manchesteru City a v současnosti útočník Gunners Gabriel Jesus. Brazilec prohlásil, že Arsenal musí v jeho bývalém klubu vyhrát. "Teď je ta těžká chvíle. Teď je čas držet pohromadě až do konce," nechal se slyšet.

Nejbližší program fotbalistů Arsenalu.
Nejbližší program fotbalistů Arsenalu.Livesport

"V této sezoně nás čeká ještě hodně věcí. Ještě není konec, stále máme pět bodů náskok," dodal autor devíti branek v aktuální sezoně Premier League a připomněl, že Kanonýři drží na čele soutěže náskok – Citizens však mají dva duely k dobru. "Manchester City má dva zápasy k dobru, ale pokud chceme být mistry, musíme tam jet vyhrát – to je vše."

Jamie Carragher, komentátor Sky Sports a bývalá opora zadních řad Liverpoolu, shrnul nejbližší budoucnost Arsenalu dokonale. "Budou teď muset udělat něco zázračného. Bude to muset být něco opravdu výjimečného."

Více o zápase Arsenal – Southampton