Benzema zlomil další rekord, zapsal se do historie mistrovství světa klubů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Benzema zlomil další rekord, zapsal se do historie mistrovství světa klubů
Benzema se raduje z gólu v zápase s Aucklandem.
Benzema se raduje z gólu v zápase s Aucklandem.AFP
Karim Benzema (35) je sběratel trofejí i výjimečných milníků a v tomto týdnu zaznamenal do kronik další rekordní zápis. Stal prvním hráčem v historii, který skóroval ve čtyřech různých ročnících mistrovství světa klubů, které letos hraje v dresu saúdskoarabského týmu Al Ittihad.

Benzemovi se podařilo skórovat v úvodním utkání letošní edice tradiční klubové soutěže mezi úřadujícím mistrem saúdskoarabské ligy a novozélandským celkem Auckland City.

Francouzský kapitán asijského celku završil výhru svého týmu 3:0 pohledným zakončením po nahrávce spoluhráče Muhannada Al Shanqitiho. Byl to jeho pátý gól v šesti vystoupeních na mistrovství světa klubů. Více branek dali na mistrovství světa klubů už jen jeho bývalí spoluhráči z Realu Madrid Gareth Bale (6) a Cristiano Ronaldo (7).

Bývalý francouzský reprezentant se s Realem na turnaji představil pětkrát (2014, 2016, 2017, 2018 a 2022) a ve všech případech zvedal se spoluhráči ze španělského týmu nad hlavu trofej. Letos poprvé hraje v barvách jiného týmu - Al Ittihadu.

Nemění se ovšem to, že dokáže být stále velmi produktivní. V roce 2014 dal gól v semifinálovém utkání proti mexickému Cruz Azul, následně se trefil v semifinále 2016 proti dalšímu mexickému týmu Club América a pak i ve finále s Kashimou Antlers a také v loňském finále proti Al Hilalu, navzdory tomu, že dorazil k rozhodujícímu utkání až na poslední chvíli a cestu do finále vybojovali jeho spoluhráči. Naprázdno vyšel v letech 2017 a 2018.

Přidat další gólovou trefu bude mít šanci v pátečním čtvrtfinále proti legendárnímu egyptskému klubu Al Ahly. Vítěz tohoto zápasu se v semifinále střetne s brazilským týmem Fluminense, který nedávno vyhrál finálový zápas Copa Libertadores nad argentinským Boca Juniors.

Benzemova bilance na šesti mistrovstvích světa klubů je doposud 10 zápasů a 5 branek. Ve všech utkáních nastoupil v základní sestavě a pouze čtyřikrát byl střídán, na svém kontě má 872 odehraných minut.