Chrudimští zabrali až po pauze. Dukla nestačila na Příbram, Brno prohrálo s posledním

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chrudimští zabrali až po pauze. Dukla nestačila na Příbram, Brno prohrálo s posledním
Aktualizováno
Chrudim proti Jihlavě otočila a bere tři body za výhru 2:1.
Chrudim proti Jihlavě otočila a bere tři body za výhru 2:1.Profimedia
Dukla podlehla doma ve 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LGY Příbrami 1:2, přestože vedla. Náskok Pražanů v čele tabulky se v neděli může ztenčit na jediný bod. Chrudim zdolala doma po obratu 2:1 Jihlavu a na pár hodin se posunula na třetí místo tabulky před Táborsko, které se na něj ale po demolici Varnsdorfu vrátilo. Kroměříž hrála s Líšní 1:1 a Brno potvrdilo krizi, když doma podlehlo poslednímu Prostějovu 1:2.

Chrudim – Jihlava 2:1

Vysočina se ani na pátý pokus nedočkala první výhry po zimní pauze. Skóre přitom otevřel ve 38. minutě kapitán hostů Filip Vedral, který se na střeleckou listinu zapsal i v předchozím vzájemném klání.

Krátce po změně stran se však ve třetím zápase v řadě prosadil David Látal a o čtvrt hodiny později dokonal obrat domácích Václav Míka. Východočeši se tak minimálně na pár hodin posunuli na třetí místo.

Dukla Praha – Příbram 1:2

Jasnou dominanci dokázali domácí zužitkovat až po výměně stran, kdy se prosadil Pavel Moulis. Zasloužené vedení ale trvalo jen chvíli, Středočeši totiž v 52. minutě skórovali z první střely, trefil se Ngagne Fall.

Gólový byl i druhý pokus hostů v podání Matyáše Coňka a Roman Bednář tak oslavil povýšení z asistenta na hlavního kouče nejlépe, jak mohl. Pražané sice poprvé na jaře prohráli, ani po 21. kole však čelo tabulky neopustí.

Kroměříž – Líšeň 1:1

Brněnský celek poslal v úvodu zápasu do vedení po rohovém kopu Adrián Čermák, nováček soutěže však dokázal zlepšeným výkonem hlavně ve druhé půli jednogólové manko smazat zásluhou Marka Jaroně.

Marvani díky nerozhodnému výsledku natáhli bodovou šňůru již na čtyři zápasy, tým z Hané se naopak nadále pohybuje na hraně sestupových pozic.

Táborsko – Varnsdorf 4:1

O jednoznačné výhře Jihočechů rozhodl již v první půli Pavel Svatek, jenž v rozmezí minuty skóroval hned dvakrát. Tým ze Šluknovského výběžku tak na předposledním místě nadále hazarduje se sestupem do třetí ligy.

Brno – Prostějov 1:2

Sportovní manažer utrápeného brněnského celku Zdeněk Psotka se nechal slyšet, že sice hledal nového trenéra, nikdo z oslovených však neměl o nabízenou pozici zájem. Domácí tak pokračovali pod vedením Tomáše Polácha a na konci úvodní půle jako první inkasovali.

Po změně stran se sice zásluhou Denise Alijagiče dočkali vyrovnání, jenže v závěrečném nastavení proměnil pokutový kop autor úvodní trefy zápasu Petr Jaroň. Prostějov se tak vítězstvím začlenil do dlouhé řady klubů, které si do Brna přijely pro body.

Tabulka FNL