Sodomův volej znamenal konec pro bodové naděje Vlašimi, Žižkov si veze těsnou výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sodomův volej znamenal konec pro bodové naděje Vlašimi, Žižkov si veze těsnou výhru

Žižkovský útočník Jiří Sodoma slaví gól, kterým rozhodl zápas ve Vlašimi.
Žižkovský útočník Jiří Sodoma slaví gól, kterým rozhodl zápas ve Vlašimi.@fkvz1903
Žižkov zvítězil ve 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ve Vlašimi 1:0. Hosté vstoupili do utkání lépe, když se už v osmé minutě prosadil povedenou ranou z voleje Jiří Sodoma, který se trefil poprvé v kariéře ve dvou zápasech druhé nejvyšší soutěže za sebou. Domácí naopak nepotvrdili formu z posledních klání a po čtyřech duelech s bodovým ziskem vyšli z předehrávky naprázdno.

Vlašim – Žižkov 0:1

Svěřenci Martina Hyského byli od úvodního hvizdu aktivnější, vedení se však ujali hosté. V první šanci zápasu se v osmé minutě objevil Sodoma, jenž zcela nehlídán zamířil volejem z hranice malého vápna přesně k levé tyči. Fotbalisté Vlašimi mohli odpovědět o pár chvil později, Štěpán Beran ovšem střílel nad branku.

Stejně se svou příležitostí naložil na druhé straně Sodoma, který těsně před odehranou půlhodinou odmítl podruhé v utkání skórovat. Krátce před koncem prvního poločasu neuspěl ani Bartosz Pikul, jehož střelu doprostřed branky zneškodnil gólman Pavol Bajza, a tak šli do kabin spokojenější viktoriáni.

Vybrané statistiky zápasu.
Vybrané statistiky zápasu.Livesport

Domácí vstoupili do druhého poločasu lépe, ale jim se jim nedařilo prolomit obranný blok Pražanů. Po 10 minutách se dostal k zakončení Beran, Bajza byl však znovu připraven a s notnou dávkou štěstí vyrazil jeho pokus na roh. Snaha domácích o vyrovnání pokračovala, nicméně jejich šance provázela bídná finální fáze, a tak ani závěrečný tlak nepřinesl kýženou branku.

Výsledky FNL