Dukla i Vyškov ve druhé lize slaví výhry, mezi kluby je dál dvoubodový odstup

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dukla i Vyškov ve druhé lize slaví výhry, mezi kluby je dál dvoubodový odstup
Dukla dál vede soutěž.
Dukla dál vede soutěž.twitter.com/FKDuklaPraha
Fotbalisté vedoucí Dukly i Vyškova ve 23. kole druhé ligy zvítězili a nadále je na špici tabulky dělí dva body. Pražané doma zdolali Opavu 2:0, Vyškov navzdory oslabení uspěl na hřišti Prostějova 1:0. Táborsko rozstřílelo nováčka Žižkov 5:0 a udrželo si třetí místo, které jako poslední zaručuje účast v baráži, o dva body před olomouckým "béčkem". Sigma zdolala nováčka Kroměříž 4:2. Rezerva pražské Sparty si doma poradila s Příbramí 5:1.

Výhru Dukly nad Opavou zařídil dvěma góly bosenský útočník Mešanovič. Někdejší hráč Slavie či Mladé Boleslavi se prosadil v obou poločasech. Dejvický celek zvítězil po dvou kolech, Slezané nevyhráli pět z posledních šesti kol.

Vyškov v závěru úvodního poločasu s Prostějovem, který hraje v azylu v olomouckých Holicích, oslabil vyloučením kapitán Štěpánek. I přes početní nevýhodu hosté získali plný počet bodů, o čemž krátce po přestávce rozhodl premiérovým gólem za Vyškov guinejský obránce Sylla. Svěřenci trenéra Kameníka zvítězili venku ve druhé lize po sérii tří proher. Prostějov nenavázal na dvě výhry a klesl na předposlední patnácté místo. Na Varnsdorf, jemuž patří první nesestupová pozice, ztrácí bod.

Táborsko vedlo proti Žižkovu po dvou zásazích Dordiče už v sedmé minutě 2:0. Po změně stran během 60. až 67. minuty skórovali Novák a dvakrát Svatek. Jihočeši bodovali v šesti z minulých sedmi kol a na Vyškov s Duklou mají manko čtyř, respektive šesti bodů. Viktoria našla přemožitele ve druhé lize po třech utkáních a dělí ji dva body od sestupu.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport

Olomoucký B-tým vedl nad Kroměříží po poločase o dvě branky, hosté ale v rozmezí 56. až 60. minuty srovnali. Muritala s Mikulenkou však přiřkli vítězství na stranu domácích. Hanáci neprohráli páté kolo po sobě, přičemž počtvrté triumfovali. Kroměříž čeká na výhru šest kol a na první příčku zajišťující záchranu ztrácí dva body.

Sparťanské "béčko" si proti Příbrami připsalo třetí výhru z posledních čtyř kol. Dvakrát se za Pražany trefil Šiler. Naopak Středočeši prohráli v soutěži potřetí z minulých čtyř duelů.

Chrudim remizovala s Varnsdorfem 1:1, obě branky padly ve druhém dějství. Severočeši bodovali ve čtvrtém z pěti kol a udrželi se o bod nad sestupovým pásmem.

Výsledky druhé ligy