Klusáček doplatil na sérii pěti porážek v řadě a byl odvolán, novým koučem Zbrojovky je Polách

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Klusáček doplatil na sérii pěti porážek v řadě a byl odvolán, novým koučem Zbrojovky je Polách

Klusáček u fotbalistů Brna skončil.
Klusáček u fotbalistů Brna skončil.Profimedia
Trenér Luděk Klusáček (56) byl po sérii porážek v druhé lize odvolán od fotbalistů Brna, kteří se chtějí okamžitě po květnovém sestupu vrátit mezi elitu. Zbrojovka na klubovém webu oznámila, že od úterního tréninku povedou tým dosavadní asistenti Tomáš Polách (46) s Josefem Muchou (56), přičemž pozici hlavního kouče bude zastávat bývalý hráč klubu Polách.

Brno v neděli prohrálo 2:4 na Žižkově a po čtvrté porážce za sebou je v tabulce šesté s odstupem pěti bodů na třetí příčku, jež jako poslední zajišťuje alespoň účast v baráži. Na vedoucí Vyškov na pozici přímého postupujícího největší předsezonní favorit ztrácí už jedenáct bodů.

"Bohužel situace dospěla do stavu, kdy se nám nejen výrazně vzdálila první příčka, ale ztrácíme už i na barážové pozice. Proto jsme se rozhodli sáhnout k tomuto kroku. Cítíme, že mužstvo potřebovalo podobný impuls, aby do konce podzimní části nasbíralo co nejvíce bodů," uvedl sportovní manažer a místopředseda představenstva Zdeněk Psotka.

Brno poslední zápasy nezvládlo.
Brno poslední zápasy nezvládlo.Livesport

Klusáček se stal trenérem Brna v červnu a podepsal smlouvu na rok s dvouletou opcí. Pod vedením bývalého kouče Bohemians 1905 či Jihlavy Zbrojovka v druhé lize šest zápasů vyhrála, šest prohrála a jednou remizovala.