Bucha dolaďuje přestup do Cincinnati, na plzeňské soustředění neodletěl ani Durosinmi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bucha dolaďuje přestup do Cincinnati, na plzeňské soustředění neodletěl ani Durosinmi
Pavel Bucha alespoň prozatím další zápasy  za Plzeň nepřidá.
Pavel Bucha alespoň prozatím další zápasy za Plzeň nepřidá.Profimedia
Plzeň opouští Pavel Bucha (25). Západočeský klub potvrdil, že finišují jednání o záložníkově přestupu do zahraničí, někdejší mládežnický reprezentant by měl zamířit do FC Cincinnati v zámořské MLS. Po dvoutýdenní zkoušce skončil ve Viktorii estonský útočník Alex Tamm (22), na soustředění do Španělska s týmem neodletěli ani nemocný brankář Viktor Baier (19) a kanonýr Rafiu Durosinmi (21), který rehabilituje po operaci kolena.

Bucha zamířil do Plzně v létě 2018 ze Slavie poté, co v Edenu rozvázal smlouvu. Pražané tehdy považovali hráčovu výpověď za neoprávněnou a obrátili se na sbor rozhodců FAČR. Nakonec se ale kluby dohodly na smírném řešení sporu.

Bucha poté v roce 2019 hostoval v Mladé Boleslavi, následně se vrátil do Plzně. Neproduktivnějším pro něj ve Viktorii byl ročník 2020/21, kdy ve 26 ligových zápasech zapsal sedm gólů a šest asistencí. V podzimní části této sezony zasáhl do 17 kol, v nichž skóroval pětkrát. Přestup do zahraničí zvolil zřejmě i proto, že Západočeši na jeho pozici ve středu zálohy přivedli v zimě další dva hráče.

Útočník Tamm se připojil k Viktorii na začátku zimní přípravy a zasáhl do všech tří přípravných duelů, v nichž dal jeden gól. Angažmá ve třetím týmu české ligy si ale útočník estonského Nomme Kalju nevysloužil.

Plzeňský kádr na soustředění v Benidormu.
Plzeňský kádr na soustředění v Benidormu.@fcviktorkaplzen

"Během tréninků i přípravných zápasů ukázal své kvality a odvedl výbornou práci. Nicméně v tuto chvíli jsme se rozhodli jej neangažovat. Vzhledem k velké konkurenci v ofenzivě by neměl potřebné herní vytížení. I nadále s ním ale budeme v kontaktu a budeme jej sledovat," řekl sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

Na soustředění neodcestuje ani Durosinmi. Nigerijský útočník, jemuž nevyšel přestup do Frankfurtu, po říjnovém zranění a operaci pokračuje v rehabilitaci. "Má i nadále individuální program. Vzhledem k tomu, že se zatím nezapojil do tréninku s týmem, bude lepší, když zůstane doma a bude naplno využívat zázemí a servis Doosan Areny," uvedl Kolář.

Místo nemocného Baiera doplní brankářskou sestavu mladíci Jan Sutr a Matyáš Šilhavý. Trenér Miroslav Koubek bere na soustředění do Benidormu 22 hráčů do pole a čtyři gólmany. K dispozici mu budou už i Jan Sýkora, Tomáš Chorý a Erik Jirka, které v minulých dnech trápily lehké zdravotní problémy.

Další přestupy a spekulace