České Budějovice si pojistily pětici opor. Nové smlouvy na jihu Čech podepsali Gulaš či Hovorka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

České Budějovice si pojistily pětici opor. Nové smlouvy na jihu Čech podepsali Gulaš či Hovorka

České Budějovice podepsaly hned pětici hráčů.
České Budějovice podepsaly hned pětici hráčů.Twitter @HC_Motor
Hokejový útočník Milan Gulaš (37) bude i nadále hrát za České Budějovice. Kapitán Motoru podepsal s klubem novou, roční smlouvu. O dvě sezony prodloužili spolupráci s Jihočechy brankář Jan Strmeň a obránci Mikuláš Hovorka, Ondřej Kachyňa a Roman Vráblík. Klub o tom informoval na svém webu.

"Náš tým se snažíme budovat s vizí na několik následujících sezon, proto jsem moc rád, že kromě osvědčených opor už máme podepsané i kluky, kteří mají podle našeho názoru velkou extraligovou perspektivu," řekl sportovní manažer klubu Jiří Novotný, podle kterého nebyla jednání s hráči a jejich zástupci jednoduchá.

Gulaš se do mateřského klubu vrátil v roce 2021 z Plzně a od té doby patří mezi klíčové hráče . Hned v první sezoně pomohl Motoru k postupu do semifinále play off a celkově třetímu místu v extralize. O šest let mladší Strmeň je dlouhodobě brankářskou dvojkou Jihočechů, aktuálně kryje záda Dominiku Hrachovinovi.

Z trojice obránců byl u konkurentů Motoru největší zájem zřejmě o dvaadvacetiletého Hovorku, který minulý týden dostal premiérovou pozvánku do reprezentace a o víkendu by měl poprvé nastoupit za národní tým na Švýcarských hrách. Odchovanec Slavie je momentálně nejproduktivnějším bekem mužstva.