České Budějovice reagují na špatný vstup do sezony, přichází Skalák a Hubínek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
České Budějovice reagují na špatný vstup do sezony, přichází Skalák a Hubínek
Skalák je novou posilou Dynama ČB.
Skalák je novou posilou Dynama ČB.Twitter @SK_Dynamo_CB
Fotbalisty Českých Budějovic posílili křídelník Jiří Skalák (31) a záložník Michal Hubínek (28). Oba přišli do posledního týmu první ligy jako volní hráči. Skalák podepsal roční smlouvu s opcí na dva roky, Hubínek se dohodl na tříletém kontraktu. Dynamo o tom informovalo na svém webu.

Skalákovi po minulé sezoně vypršela smlouva v Mladé Boleslavi. Předtím působil v pražské Spartě, Brightonu nebo Millwallu. Sedmnáctinásobný český reprezentant odehrál v české lize 146 zápasů, v nichž vstřelil 19 branek.

"Jirku znám už snad osm let. Je skvělé vidět, v jak velkou osobnost za tu dobu vyspěl. Chci mu poděkovat za to, jak přistoupil k jednání o smlouvě, a že jsme se nakonec dokázali dohodnout. V Jirkovi získáváme personu, ale taky hráče připraveného pomoci týmu na place," uvedl sportovní manažer Českých Budějovic Jan Podroužek.

Bývalý reprezentant do 21 let Hubínek naposledy hrál za polskou Termalici. V dresu Bohemians a Mladé Boleslavi si v nejvyšší soutěži připsal 126 startů a sedm tref. "Michala bereme v jeho osmadvaceti letech už jako dostatečně zkušeného a typově ideálně vybaveného hráče, aby posílil tým v defenzivní činnosti. Potřebujeme vylepšit soubojovou schopnost mužstva, aniž bychom však slevovali z fotbalových nároků. Michal je v našich očích pro tyto potřeby ideální," prohlásil Podroužek.

Dynamo jako jediné v úvodních čtyřech zápasech ligové sezony nebodovalo a je poslední. Se 17 inkasovanými brankami má nejhorší obranu. O první body bude usilovat v nedělním domácím utkání s pražskými Bohemians 1905.

Další přestupy a spekulace