Chorý v závěru vystřelil Plzni výhru proti oslabenému Jablonci, červenalo se i v Pardubicích

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chorý v závěru vystřelil Plzni výhru proti oslabenému Jablonci, červenalo se i v Pardubicích
Chorý dal vítězný gól proti Jablonci v 84. minutě.
Chorý dal vítězný gól proti Jablonci v 84. minutě.Profimedia
Jablonec v 25. kole FORTUNA:LIGY potrápil Plzeň, se kterou držel remízový stav až do závěru utkání. V 79. minutě byl totiž vyloučen Matěj Polidar (24) a jen pět minut nato udeřil Tomáš Chorý (29), který zajistil Viktoriánům vítězství 2:1. V Pardubicích naplno bodoval ostravský Baník, v 69. minutě o tom rozhodl Filip Blažek (26). Domácí navíc utkání dohrávali v početní nevýhodě poté, co druhou žlutou kartu obdržel nejprve Martin Chlumecký (27) a chvíli po něm také Pablo Ortiz (23).

Jablonec – Plzeň 1:2

Západočeši pokračovali v dobré herní pohodě a od úvodního hvizdu byli na hřišti nebezpečnějším týmem. Nejprve se dostal do výborné pozice po přesné přihrávce za obranu Idjessi Metsoko, jenže než si debutant v plzeňském dresu stihl připravit míč na střelu, byl zablokován jedním ze stíhajících protihráčů. Ve 20. minutě už ale viktoriáni svou další velkou příležitost proměnili.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Centrovaný míč ze strany hřiště sklepnul Chorý zpět na hranici vápna, odkud Lukáš Hejda bez váhání vypálil a jeho tečovaná rána s velkou dávkou štěstí přelétla za záda bezmocného Jana Hanuše. Následně se dostal do nadějné pozice uvnitř pokutového území sám český reprezentant Chorý, ovšem svůj pokus na zadní tyč příliš přetáhl.

Statistiky Lukáše Hejdy.
Statistiky Lukáše Hejdy.Opta by Stats Perform

Zelenobílí působili po změně stran výrazně lépe, a v 60. minutě byl tak trenér Miroslav Koubek nucen sáhnout po ofenzivním střídání. To o sobě hned dalo vědět, Matěj Vydra se totiž dostal do osamoceného úniku, jenže jeho střelu příliš nenamířil a prudkou ranou pouze trefil vyběhnuvšího Hanuše.

Statistiky Tomáše Chorého.
Statistiky Tomáše Chorého.Opta by Stats Perform

Zvýšená aktivita Severočechů po změně stran hostům vůbec neseděla a po několika nedovolených zákrocích museli také lovit míč z vlastní sítě. Jakub Martinec za sebe hlavou skvěle prodloužil dalekonosnou přihrávku, kterou si zpracoval Jan Chramosta a prudkou ranou pod břevno vyrovnal. Svou dobrou herní formu nicméně v závěru potvrdil Chorý, když prokázal čich na góly a ve správný čas na správném místě uvnitř malého vápna rozhodl o vítězství. To už hráli domácí v oslabení po vyloučení Polidara.

Pardubice – Baník Ostrava 0:1

V prvním dějství mohly padnout góly na obou stranách, nicméně před pauzou se tribuny ani jednou neradovaly. Po změně stran však útočníky zastoupil Blažek, který dopravil prodloužený míč z rohového kopu do prázdné brány.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Již třetí po sobě jdoucí venkovní vítězství Chacharů pak pojistila neukázněnost Východočechů. Chvíli poté, co Blažek vstřelil jedinou branku utkání, fauloval podruhé za žlutou kartu Chlumecký, a tak šel předčasně do sprch, na což nepřiměřeně reagoval i trenér Radoslav Kováč, který obdržel přímou červenou. Rozhodčí Ladislav Szikszay ale netasil červený kartonek naposledy. O dva fauly na žlutou kartu se postaral i Ortiz a tým z města dostihů dohrával v devíti.

Tabulka FORTUNA:LIGY