Karviná už není poslední, souboj s Dynamem rozhodla v nastavení. Slovácko ztratilo v Teplicích

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Karviná už není poslední, souboj s Dynamem rozhodla v nastavení. Slovácko ztratilo v Teplicích
Aktualizováno
Karviná v záchranářském souboji porazila České Budějovice.
Karviná v záchranářském souboji porazila České Budějovice.Profimedia
Odpolední program 25. kola FORTUNA:LIGY nabídl dva souboje týmů pohybujících se ve skupině o udržení. Poslední Karviná v nastavení zápasu proti Českým Budějovicím rozhodla o těsné výhře 2:1 a poslala Jihočechy zpět na chvost tabulky. Důležitý bod získali i fotbalisté Zlína, kteří proti Bohemians smazali dvoubrankové manko a vybojovali remízu 2:2. Místo v první šestce si pojistila Mladá Boleslav, která porazila sedmou Sigmu 2:1 a minimálně do neděle se posunula na páté místo před ostravský Baník.

Karviná – České Budějovice 2:1

Úvodní minuty nabídly vyrovnanou partii ve středu pole, do zakončení se celky dostávaly jen zřídka. Nejprve byl v deváté minutě blízko ke skórování Martin Sladký, jemuž do vápna posunul balon rakouský obránce Vincent Trummer, první jmenovaný však trestuhodně minul.

Minela Sladkého nemusela Dynamo dlouho mrzet, ve 20. minutě se totiž po dobrém protiútoku z bezprostřední blízkosti po přihrávce Zdeňka Ondráška prosadil Suchan. Karviné se podařilo rychle odpovědět, když se k odraženému míči v malém vápně dostal Amar Memič.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Aktivnější Karviná hrozila i po změně stran. V 56. minutě se do vápna po samostatné akci dostal Martin Regáli, jenže těsně minul pravou tyč. O 20 minut později měli dvě slepené šance opět domácí. Nejprve ze střední vzdálenosti pálil Andrija Ražnatovič, jehož pokus vyrazil na roh Martin Janáček.

Rohového kopu se zhostil Jiří Fleišman, který našel hlavu Martina Doležala, od níž však balon putoval pouze do zámezí. V závěru sudí Jan Všetečka vůbec poprvé v sezoně ukázal na bílý puntík, když po ruce Florenta Pouloloa odpískal penaltu ve prospěch Karviné. Veledůležitého pokutového kopu se ujal Iván, jenž střelou do levé šibenice nedal gólmanovi hostujícího celku šanci.

Mladá Boleslav – Olomouc 2:1

Na první branku domácích nemuseli mladoboleslavští příznivci dlouho čekat. V polovině osmé minuty vyslal Jakub Fulnek přesný centr na Yusufa. Matúš Macík sice jeho pokus hlavou zastavil, následnou střelu Ladry z velké blízkosti už ale zneškodnit nedokázal.

Ve 13. minutě se pak vstříc vyrovnání řítil Martin Pospíšil, skvělé vyběhnutí Petra Mikulce mu však zakončení mezi tři tyče neumožnilo. Ve 20. minutě srovnal po chybě v obraně Juliš, gólovou radost mu ovšem překazilo ofsajdové postavení. Olomouc pak dále tahala za delší konec, první půle už ale další nebezpečné situace nenabídla.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Druhá půle nezačala pro hosty vůbec dobře. Líbivý herní projev a plány Olomouce na srovnání totiž narušilo zbytečné vyloučení Vodháněla, který se po druhé žluté kartě za přerušení akce na půlce hřiště poroučel do sprch. V 59. minutě dostali Hanáci výhodu pokutového kopu po faulu na Ebrimu Singhateha. K jeho zahrání se postavil Juliš a přízemní ranou k pravé tyči poslal míč těsně mimo dosah rukavic Mikulce - 1:1.

V 66. minutě měli Středočeši po faulu hostujícího brankáře k dispozici taktéž penaltu. Ladra však na rozdíl od svého olomouckého oponenta nemířil přesně a Macík jeho ránu k levé tyči polapil. Přesně o 10 minut později byla ale situace úplně jiná. John napřáhl z hranice šestnáctky a křižnou střelou poslal Středočechy opět do vedení. V posledních sekundách se síly na hřišti srovnaly, neboť Patrik Žitný byl za tvrdý šlapák vyloučen.

Rozhovor s Holoubkem pro O2 TV Sport

Rozhovor s Holoubkem pro O2 TV Sport.
O2 TV Sport

Zlín – Bohemians 2:2

První větší možnost měl v 10. minutě Michal Beran, jeho střela ovšem skončila jen těsně vedle levé tyče zlínské brány. Klokani se o chvíli později přece jen prosadili. Jan Kovařík narýsoval skvělou přihrávku na Erika Prekopa a ten přízemní ranou propálil Stanislava Dostála. Ševci mohli o několik minut později srovnat, avšak Antonín Fantiš nedokázal využít dobrého centru a hlavou usměrnil míč jen mimo branku Bohemians. Krátce před koncem prvního poločasu mohli jít hosté do dvougólového trháku, ale Milana Ristovského ve velké šanci vychytal Dostál.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Vršovičtí začali druhou půli podobně jako tu první, jelikož se v 56. minutě prosadil Ondřej Petrák hlavou po rohovém kopu Kovaříka, pro kterého to navíc byla druhá gólová nahrávka v zápase. O sedm minut později snížil rozdíl ve skóre Fantiš, velkou měrou se na tom však podílel Jakub Černín, jenž nebojácně vtrhl do pokutového území soupeře a zlínskému útočníkovi svým centrem připravil neodmítnutelnou nabídku ke skórování.

Klid mohl na kopačky Pražanům dodat Robert Hrubý, proti jeho ráně ovšem výborně zasáhl Dostál. Naopak Ševci svou příležitost využili dokonale, když se v 76. minutě po autovém vhazování nejlépe zorientoval Simerský a ranou na zadní tyč prostřelil Romana Valeše. Obrat mohl dokonat Tomáš Schánělec, avšak z blízkosti hlavičkoval nad bránu Klokanů.

Teplice – Slovácko 1:1

I přesto to ale byli právě modrobílí, kteří už v 11. minutě otevřeli střeleckou listinu. Po nákopu Marka Havlíka předvedl sprint přes polovinu hřiště Juroška, jenž si poradil s dotírajícím Štěpánem Chaloupkem a úspěšně zakončil ke vzdálenější tyči.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Radost hostů ovšem netrvala ani minutu a ovace vypukly na druhé straně, když se důrazně do vápna prodral Fila, který z úhlu i díky odrazu o tyč srovnal. Na svižný úvod oba celky navázaly aktivní hrou ze strany na stranu, avšak už s minimem větších šancí. Nejvýrazněji vynikla příležitost Roberta Jukla, jehož zakončení zblokovala obrana stejně jako dorážku Daniela Trubače.

Krátce po změně stran se v dobré pozici s míčem za obranou ocitl Mohamed Yasser, nakonec však nedokázal správně zamířit a nastřelil pouze gólmana Heču. Další příležitosti přišly kolem 70. minuty, kdy nejdříve zblokovali obránci střelu Fily z otočky, o chvíli později na druhé straně Richard Ludha vyškrábnul přízemní pokus na vzdálenější tyč od Patrika Blahúta. Rozhodujícího gólu se domácí příznivci nedočkali ani devět minut před koncem, kdy si postavil míč na pokutový puntík sám faulovaný Fila, ránu do středu branky ale zlikvidoval Heča.

Tabulka FORTUNA:LIGY