Derby v Jablonci zůstalo bez vítěze, fotbalisté Teplic a Zlína ztratili v boji o záchranu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Derby v Jablonci zůstalo bez vítěze, fotbalisté Teplic a Zlína ztratili v boji o záchranu

Emotivní derby vítěze nenabídlo.
Emotivní derby vítěze nenabídlo.twitter @FKJablonec
Fotbalisté Jablonce ve 27. kole fotbalové FORTUNA:LIGY remizovali s Libercem 1:1 a prodloužili svou domácí neporazitelnost na pět zápasů. Hostující Slovan od 60. minuty vedl, v závěru ale šestým jarním gólem srovnal jablonecký Jan Chramosta. V boji o záchranu zaváhal předposlední Zlín i čtrnácté Teplice. Ševci doma prohráli s Olomoucí 0:1 a Severočeši na Stínadlech nestačili na Slovácko, kterému podlehli 1:3. Oba Moravské celky si výhrami pojistily postavení v elitní ligové šestce.

Jablonec –⁠ Liberec 1:1

Do první gólovky se už po šesti minutách dostal Christian Frýdek. Liberecký záložník se po přesném pasu od Victora Olatunjiho pokusil obejít gólmana hostů. Jan Hanuš však jeho úmysl předvídal a míč za svá záda nepustil. Krátce před půlhodinou hry vyslal pěkným centrem za obranu Pavel Šulc Chramostu. Jablonecký útočník se rázem objevil volný před libereckou bránou, k zakončení se však díky dobrému obrannému zákroku nedostal. O chvíli později poslal Václav Sejk z úhlu střílený centr před opuštěnou bránu, klouzajícímu Chramostovi chybělo pár čísel, aby balon doklepl do sítě.

Jako první se po pauze připomněl Jablonec. Jakub Považanec se po krátkém přiťuknutí odhodlal ke střele z uctivé vzdálenosti. Olivier Vliegen si s jeho prudkým přízemním projektilem zkušeně poradil a změnu skóre nepřipustil. Na druhé straně přispěchal s nejlepší možnou odpovědí Mohamed Doumbia. Ve středu hřiště se zbavil svého obránce a následně ze své kopačky vypustil nechytatelnou ránu, která zapadla pod břevno Hanušovy brány. Hráči v modrých dresech se o chvíli později radovali z další výstavní střely. Gól Michala Fukaly byl však po konzultaci s videorozhodčím kvůli faulu odvolán. Domácí se nakonec dočkali v 81. minutě. Jovovičův centr propadl až na nehlídaného Chramostu, jenž neměl problém dopravit balon do odkryté brány.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Teplice –⁠ Slovácko 1:3

V úvodních minutách sledovali diváci Na Stínadlech poměrně vyrovnané utkání. Šance si vytvářeli hráči na obou stranách, což zvyšovalo atraktivitu zápasu. Ve 26. minutě si udělal prostor v levé části pokutového území Milan Petržela, který dokázal z úhlu krásným obloučkem přehodit domácího brankáře a dostat míč do sítě. Možnosti na vyrovnání se ujal Lukáš Mareček, jenž se do míče opřel z úctyhodné vzdálenosti. Dalekonosná rána zkušeného středopolaře však branku přeletěla.

Teplice do druhého poločasu bezpochyby vstupovaly s myšlenkami na vyrovnání. Hned první minuty hry po změně stran nicméně ukázaly, že je čeká takřka nadlidský úkol. Ve 47. minutě totiž viděl za ostrý zákrok na Jana Kalabišku červenou kartu Tomáš Vondrášek, rozhozený severočeský celek navíc vzápětí podruhé inkasoval. Přízemní nabídka Vlasiye Sinyavského doputovala právě ke Kalabiškovi, který z úhlu poslal míč mezi tři tyče.

Kalabiška byl klíčovým aktérem i dalšího důležitého momentu zápasu. Kvůli jeho hře rukou ve vlastním vápně dostali domácí příležitost pokutového kopu, kterou využil nekompromisním zakončením Matěj Hybš. I přes početní nevýhodu si žlutomodří dokázali vytvořit několik šancí, jejich naděje nicméně definitivně utnul v 84. minutě Filip Vecheta, jenž se prosadil hlavou po rohovém kopu.

Zlín –⁠ Olomouc 0:1

Úvod utkání mnoho pohledného fotbalu nenabídl. Hrálo se bez větších šancí především mezi hranicemi vápen. První větší šance přišla ve 13. minutě, kdy si míč po rohu našel ve volném prostoru Denis Ventúra. Jeho střela ale mířila do prostoru, kde stál gólman, přičemž následná dorážka už byla z ofsajdového postavení. Akce téměř jako přes kopírák se opakovala i o pět minut později, tentokrát však vyraženou ránu Ventúry dorazil do prázdné branky Juraj Chvátal. Dále ale první poločas pokračoval bez větších šancí.

Šest minut po změně stran si zaseknul míč na rohu vápna Mojmír Chytil, jeho projektil ale směřoval pouze do náruče Mateje Rakovana. Ševci byli blízko srovnání v 57. minutě, kdy mířil balon do malého vápna na Josse Didibu, ten ale skákavý míč netrefil. Zlín se ve druhé půli prezentoval zlepšenou hrou. Stále však doplácel na mnoho nepřesností a proto si nedokázal vytvořit žádné nebezpečnější zakončení.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport