Slavia zaváhala a uvolnila místo Spartě, Teplice rozstřílely České Budějovice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia zaváhala a uvolnila místo Spartě, Teplice rozstřílely České Budějovice

Návrat Davidu Juráskovi do Mladé Boleslavi zhořkl.
Návrat Davidu Juráskovi do Mladé Boleslavi zhořkl.@slaviaofficial
Důležitou záchranářskou bitvu v Českých Budějovicích zvládly celkem s přehledem Teplice, které Dynamo zničily 3:0. Smírně se rozešly v pohárovém souboji Olomouc s Bohemians. Naopak Slavia zaváhala. Sešívaní nezvládli další venkovní zápas, v Mladé Boleslavi pouze remizovali 1:1 a nabídli Spartě možnost jít do čela FORTUNA:LIGY. Letenští ji budou moci zužitkovat v Pardubicích.

České Budějovice – Teplice 0:3

Hned ve třetí minutě vyděsila fanoušky žlutomodrých brankářská stálice Tomáš Grigar, jenž promáchl malou domů. Jeho chyba nakonec katastrofou pro Teplice neskončila. V 15. minutě si velkou šanci po rohovém kopu připravili Severočeši, avšak centr z kopačky Matěje Hybše usměrnil Nemanju Mičevič hlavou pouze těsně nad břevno. O sedm minut později se již Skláři prosadili. Abdallah Gning vystihl rozehrávku Dynama a zbavil se obránce, jenže jeho střelu vyrazil gólman Dávid Šípoš. Míč si však nejrychleji našel Daniel Fila a uklidil jej do odkryté branky. Ve 29. minutě mohlo být srovnáno, na centrovaný balon ale nejdříve nedosáhl Michal Škoda a následnou střelu Marcela Čermáka k pravé tyči vyrazil Grigar do zámezí.

Brzy po změně stran Gning zvýšil náskok Sklářů, když se k němu náhodně odrazil míč od hlavy Martina Sladkého, jenž nepřesnou přihrávkou na laxního Lukáše Havla nastartoval gólovou akci Fila. Senegalský útočník následně z bezprostřední blízkosti propálil Šípoše. V 57. minutě Patrik Hellebrand málem využil zaváhání Grigara, jenže defenziva žlutomodrých stačila střelu včas zablokovat. Necelých 20 minut před koncem provedla českobudějovická defenziva další kiks. Ten se stal zárodkem samostatného úniku Lukáše Marečka, ze kterého 32letý záložník propálil bezmocného brankáře Jihočechů.

Mladá Boleslav – Slavia 1:1

Úvod střetnutí se nesl ve znamení vzájemného oťukávání až do 18. minuty. V té David Jurásek nedokázal uchránit míč před boleslavským presinkem, takže se jej zmocnil Tomáš Ladra, který našel Vasila Kušeje. Ten po několika rychlých krocích levačkou obstřelil zpoza vápna Ondřeje Koláře, takže zaznamenal třetí trefu během povedeného premiérového ligového jara. Slavia stupňovala tempo hry, až se po půlhodině hry prosadil Christos Zafeiris. Ten si navedl míč do šestnáctky z levého křídla, a když se k němu odrazil jeho vlastní střílený centr, sám z ostrého úhlu propálil Jana Šedu.

Po návratu z poločasové přestávky držela míč na kopačkách téměř výhradně Slavia. Sešívaní soupeře skoro nepouštěli za půlku, v zakončení jim však často chyběla přesnost, případně byli krátcí na gólmana Šedu. To měl změnit hlavně druhý nejlepší střelec soutěže Mick van Buren, který po hodině hry nahradil Stanislava Tecla. V 82. minutě se již početné zástupy hostujících diváků v boleslavské Lokotrans Areně radovali z trefy Ivana Schranze, jenže videorozhodčí odhalil ofsajd předcházející střele slovenského útočníka.

Olomouc – Bohemians 2:2

Vstup do utkání vyšel lépe Hanákům. Ve 13. minutě zakončoval ze středu pokutového území Jan Navrátil, střelu domácího záložníka ale vytěsnil pohotový Martin Jedlička. V úvodních 20 minutách se Klokani na útočné polovině objevovali spíše výjimečně. Územní převaha domácích vyústila v další zakončení ve 22. minutě, kdy střelu Radima Breiteho k přední tyči zneškodnil pozorný Jedlička. O tři minuty později se již skóre měnilo a překvapivě to byla Bohemka, která se po střele Jana Matouška na přední tyč a nepřesvědčivém zákroku domácího brankáře ujala vedení. Zaslouženého vyrovnání se Hanáci dočkali ve 37. minutě, když se z dorážky prosadil Mojmír Chytil.

Olomoučtí byli v pozici aktivnějšího týmu i po změně stran. Ve 48. minutě zakončoval Navrátil těsně vedle pravé tyče hostující branky. O tři minuty později se po přihrávce olomouckého záložníka ocitl v brejku Chytil, který prudkou ranou k tyči poslal svěřence trenéra Václava Jílka do vedení. Na odpověď Klokanů se čekalo pouze do 54. minuty, kdy se umístěnou střelou k tyči prosadil podruhé v zápase Jan Matoušek.

Klub z Vršovic mohl jít o chvilku později dokonce do vedení, jenže chyby domácí obrany a špatného vyběhnutí Matúše Macíka nevyužil Václav Drchal. Tlak modrých po hodině hry citelně opadl, až v 75. minutě byl blízko hattricku Chytil, z nadějné pozice ale pálil vysoko nad. Tři body Hanákům mohl v 86. minutě přisoudit Pavel Zifčák, z hranice pokutového území však mířil pouze do pravé tyče. Rovněž hostující Matoušek útočil na hattrick, jeho zakončení z 90. minuty zastavil skvělým zákrokem Macík.

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY