Pod Vrbou paběrkoval, nyní rozhodl. Nepopsatelný pocit, rozplýval se zlínský talent Bužek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pod Vrbou paběrkoval, nyní rozhodl. Nepopsatelný pocit, rozplýval se zlínský talent Bužek

Bužek (vlevo) a jeho radost ze vstřelené branky.
Bužek (vlevo) a jeho radost ze vstřelené branky.Profimedia
Zlínský fotbalista Alexandr Bužek (19) poprvé v první lize nastoupil v základní sestavě a hned premiérovým gólem rozhodl o vítězství 1:0 v Pardubicích. Mladý záložník na tiskové konferenci po utkání 14. kola uvedl, že si brankou v nejvyšší soutěži splnil sen.

Pardubice – Zlín 0:1

Bužek skóroval v nastaveném čase prvního poločasu tečovanou střelou zpoza šestnáctky. "Hrálo tam roli štěstí. Odrazilo se to od obránce (Ondřeje) Kukučky do protipohybu gólmana. Ale to k tomu patří, vždy musíte jít štěstí naproti. Je to nepopsatelný pocit. Vždy byl můj sen dát gól v první lize," uvedl Bužek na YouTube kanále zlínského klubu.

Hosté nezačali dobře a pouze bránili. "Prvních 30 minut bylo těžkých, skoro vůbec jsme nedrželi balon. Ale potom jsme se do toho dostali. Tým pracoval sebevědomě, drželi jsme pospolu a zvládli jsme to," pochvaloval si Bužek, který v této sezoně zasáhl do sedmi zápasů nejvyšší soutěže.

"Dostat gól do šatny je z pohledu soupeře vždy velmi nepříjemné. Ještě když Pardubice prvních 30 minut nad námi dominovaly. Nám gól určitě pozvedl psychiku a do druhé půle jsme díky tomu vstoupili velmi dobře," doplnil mládežnický reprezentant.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Zlínští poprvé v aktuálním ligovém ročníku zvítězili venku. V neúplné tabulce sice zůstali poslední, ale mají stejně bodů jako patnácté České Budějovice, které v neděli nastoupí v Liberci. "Nejsou to jenom tři body, ale šest bodů. I Pardubice jsou blíž k nám, takže nám to určitě pomohlo," podotkl Bužek.

Ševci se po příchodu trenéra Bronislava Červenky enormně zvedli a ve třech soutěžních duelech neinkasovali. Ve středečním osmifinále domácího poháru překvapivě zvítězili v Ostravě 1:0, předtím remizovali bez branek v Olomouci. "Týmu změna prospěla. I proto, že většina z nás pana Červenku zná. On hrával ze Zlíně, zná i otce nás odchovanců. Určitě nám to pomohlo," dodal Bužek k nástupci kouče Pavla Vrby.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport