Jestli chceme zatopit Spartě se Slavií, musíme se zlepšit, řekl po remíze trenér Bílek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jestli chceme zatopit Spartě se Slavií, musíme se zlepšit, řekl po remíze trenér Bílek

Plzeň ztratila s Boleslaví dva body.
Plzeň ztratila s Boleslaví dva body.Profimedia
Podle trenéra plzeňských fotbalistů Michala Bílka (57) ještě není ztracená šance Viktorie na obhajobu mistrovského titulu, úřadující šampioni se ale musí soustředit především na ukončení vlastní výsledkové krize. Západočeši dnes pouze remizovali bez branek v Mladé Boleslavi a v nejvyšší soutěži nevyhráli počtvrté v řadě. Na vedoucí Slavii se Spartou tak ztrácejí čtyři body, oba rivalové ale ještě mají utkání 25. kola FORTUNA:LIGY k dobru.

"Určitě se to ještě dá zvrátit. Ale teď se musíme dívat hlavně sami na sebe. Víme, že nejsme v pohodě, že se nám nedaří, jak bychom si představovali. Jestli chceme ještě Spartě se Slavií zatopit, tak se sami musíme zlepšit a okamžitě musí přijít i výsledky," řekl Bílek na tiskové konferenci.

Jeho tým nezvrátil výsledkovou krizi ani proti oblíbenému soupeři, kterému v lize nepodlehl sedmkrát v řadě. Mladoboleslavští ale měli v oboustranně ofenzivním duelu více šancí. "Když vezmu počet gólových situací, tak na víc než na remízu to dneska nebylo," uznal bývalý trenér české reprezentace, který dnes odkoučoval 250. ligový zápas. "Pozitivní je to, že jsme udrželi nulu, což se nám dlouho nepodařilo. Věřím, že nás to trochu posílí," doplnil Bílek.

Utkání Mladá Boleslav – Plzeň 0:0

Plzeň prohrála poslední dva ligové duely před reprezentační pauzou a nevyšel jí ani začátek duelu v Mladé Boleslavi. "Do utkání jsme nevstoupili dobře, hned jsme nabídli soupeři šanci. Boleslav navíc měla i další nadějné situace. Od toho se to odvíjelo, byla na nás znát nervozita, měli jsme hodně ztrát," uvedl sedmapadesátiletý trenér.

"Až v závěru jsme měli nějaký tlak a příležitosti, které zaváněly gólem, ale branku jsme nedali. Naopak nás hned několikrát podržel brankář (Jindřich) Staněk," uznal Bílek, který musel už v první půli kvůli zranění kolena vystřídat nejlepšího střelce týmu Tomáše Chorého.

Viktoria v nejvyšší soutěži nevyhrála čtyřikrát po sobě poprvé od května 2021. V případě vítězství Slavie nad Olomoucí nebo Sparty nad Brnem může ztrácet na čelo už sedm bodů.

Program fotbalistů Plzně.
Program fotbalistů Plzně.Livesport