Hradecký střelec Vašulín: Na jaře jsem neměl hrát. Fanouškům chceme odčinit první derby

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hradecký střelec Vašulín: Na jaře jsem neměl hrát. Fanouškům chceme odčinit první derby

Daniel Vašulín slaví branku do sítě brněnské Zbrojovky.
Daniel Vašulín slaví branku do sítě brněnské Zbrojovky.Instagram Daniela Vašulína
Současná tvář Hradce Králové? Dost možná. Po letních odchodech hlavních hvězd Daniel Vašulín (24) na východě Čech zůstal a ustálil své místo na hrotu útoku. Už teď je stejně produktivní jako v minulém ročníku, a to má odehráno o dost méně. Zápasů ale mohlo být ještě míň, jelikož prošel složitým zraněním.

Blíží se derby s Pardubicemi. Řadíte tento zápas do kategorie Sparta, Slavia?

"Je to pro nás další důležitý zápas se soupeřem, který je pod námi. Samozřejmě i pro Hradec celkově, protože ten podzimní zápas se nám nepovedl, takže teď uděláme vše proto, abychom Pardubice porazili. (Hradec v říjnu prohrál doma 1:3, pozn. red.) Bude to o to peprnější, že se bude hrát přímo v Pardubicích. Je to pro nás další hodně důležitý zápas."

Říká se, že derby nemá favorita. I přesto ale v Pardubicích budete v roli mírného favorita vy. Půjde se vám do tohoto zápasu lépe díky posledním dvěma výsledkům?

"Neřekl bych, že budeme úplně favorité, protože Pardubice teď hrají na novém stadionu, doma, před svými diváky. Nepodávají tam vůbec špatné výkony, a to ani proti větším favoritům, než jsme momentálně my. Bude to nesmírně těžký zápas. Do zápasu se nám půjde samozřejmě lépe. Cítím z týmu odhodlanost, teď se nám daří. Věřím, že navážeme na výkony z posledních dvou zápasů, které jsme vyhráli."

Pocházíte z Hlinska, lokální rivalitu tedy vnímáte od mala. Je to zápas, na který se těšíte nejvíc?

"Pocházím z Hlinska, z Pardubického kraje, ale co si tak pamatuju, fotbal byl tehdy hlavně v Hradci. Pardubice nebyly tak na očích, protože v Hradci se hrála liga, byl tam velký stadion. Pardubice jsem ve fotbale moc nevnímal. Na zápas se ale těším hodně, mám tyhle zápasy rád, když je to vyhrocené pro nás i fanoušky. Těšíme se na to celý tým. Bude tam velký tlak, zvlášť, když jsme prohráli ten první zápas. Chceme to odčinit."

Kde vidíte nejsilnější stránky vašeho týmu?

"Určitě týmovost. Máme super kabinu, teď tam vše funguje. Pro každého soupeře jsme nepříjemní, v soubojích dokážeme přitvrdit."

Vizitka Daniela Vašulína

A naopak, za co byste pochválil Pardubice?

"Už jsme viděli nějaké jejich sestřihy. V těch zápasech někdy ani nejsou horší, ale dostávají blbé góly. Mají dobrý tým, který vede dobrý trenér. Vypadají dobře kombinačně, navíc mají ve všech řadách zkušené hráče. Nebude to nic jednoduchého."

Na podzim jste nečekaně s tímto rivalem prohráli. Vzpomínáte si na ten zápas? Jaký příklad si z něj vzít?

"Prohráli jsme, takže musíme ten zápas vzít úplně jinak, protože jak na něj vzpomínám, tak jsme byli ve všem horší, Pardubice nás ve všem přehrávaly. Chtěly vyhrát víc než my. Teď je potřeba to vzít za druhý konec než minule. Pro mě to bude o to lepší, že zažiju poprvé derby v Pardubicích. Doteď to bylo v Ďolíčku nebo v Boleslavi. Věřím, že tam bude vyprodáno."

Sestavu Hradce si bez vás jde jen těžko představit. Jak vstřebáváte tlak, že patříte mezi klíčové muže týmu?

"V našem týmu je každý hráč důležitý. Já jsem tam od toho, abych dával góly, někdo jiný musí zase bránit. Jsem rád, že se mi teď daří. Snad to vydrží až do konce."

Na jaře jste dlouho léčil zranění, nicméně po návratu je z toho ve čtyřech utkáních a 30 minutách tři branky. Rekonvalescence teda proběhla parádně, že?

"Je to pro mě důležité, protože jsem ani nevěděl, jestli si ještě na jaře vůbec zahraju. Vypadalo to, že budu muset na operaci. Nakonec se to všechno zahojilo. Jsem strašně rád, že klukům ještě můžu na jaře pomoct. Rekonvalescence byla dlouhá. Jednu dobu to vypadalo, že budu zdravý, pak zase ne. Já jsem hlavně rád, že hraju."

Více o zápase Pardubice – Hradec Králové