Baník zaskočil Plzeň a favorita porazil 2:1, Bohemians deklasovali Mladou Boleslav

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Baník zaskočil Plzeň a favorita porazil 2:1, Bohemians deklasovali Mladou Boleslav
Aktualizováno
Baník zaskočil Plzeň a sebral ji všechny body.
Baník zaskočil Plzeň a sebral ji všechny body.Profimedia
Fotbalisté Plzně prohráli v 27. kole FORTUNA:LIGY v Ostravě 1:2. Obhájce titulu ztrácí z třetí pozice osm bodů na vedoucí pražskou Spartu. Zbrojovka brala v prvním zápase pod novým koučem Martinem Haškem (53) premiérovou výhru 2:1 nad Pardubicemi. Po remíze se Sigmou se na vítěznou vlnu vrátili také Bohemians, ti si doma poradili s Mladou Boleslaví dokonce 4:0.

Bohemians – Mladá Boleslav 4:0

Mladá Boleslav nenavázala na překvapivý bodový zisk proti Slavii a na hřišti Bohemians prohrála 0:4. Úvodní gól zápasu vstřelil krátce před přestávkou probuzený Jan Matoušek a domácí pak nabytou pohodu prokázali po změně stran dalšími třemi trefami. O jednu z nich se v 62. minutě fantastickou křižnou ranou do šibenice postaral svou výstavní levou nohou Jan Kovařík. Klokani, jejichž tabulkové postavení dlouho stálo zejména na výkonech na hřištích soupeřů, tak vyhráli třetí duel hraný před vlastními fanoušky v řadě.

Hradec Králové – České Budějovice 2:1

Fotbalisté Hradce Králové ovládli domácí utkání proti Českým Budějovicím, které porazili 2:1. O svém druhém triumfu v řadě Votroci rozhodli už v první půli, kdy rozvlnili síť soupeře hned třikrát, gól Matěje Koubka těsně před pauzou ale nakonec odvolal videorozhodčí. Domácí to však příliš nemrzelo, k zisku tří bodů jim totiž stačily předchozí dva regulérní zásahy, přičemž o ten úvodní se postaral Daniel Vašulín. Ten se po vleklém zranění opět dostal do formy a skóroval ve třetím z posledních pěti zápasů.

Zbrojovka Brno – Pardubice 2:1

Hráči Brna mohli nového kouče potěšit hned v úvodu, kdy Wale Musa Alli po dobrém průniku ze strany nacentroval na Řezníčka, jenž však minul bránu. Pak už ale převzali iniciativu hosté, kteří se snažili probít k brankovému ohrožení. Ve 28. minutě si míč na prsa zpracoval Michal Hlavatý, střelu z otočky ovšem namířil vysoko. Záložník Pardubic si ještě v první půli připsal další příležitost, nicméně brankář Martin Berkovec byl připraven.

Po změně stran se projevila šťastná ruka trenéra Haška. Střídající Michal Ševčík a Jan Hladík se totiž ihned zapojili do nadějné akce, druhý jmenovaný pak zabojoval u rohového praporku a následně připravil šanci Řezníčkovi. Ten nekompromisní ranou pod břevno vsítil svou 18. branku v sezoně. Pardubice chtěly nedlouho poté odpovědět zajímavým signálem z rohového kopu, kdy Dominik Janošek našel na hranici šestnáctky volného Dominika Kostku, jenž ale těsně přestřelil.

V 76. minutě se tak opět radovali domácí fanoušci. Šimon Falta centrem našel hlavu kanonýra Řezníčka, jenž perfektně umístěným pokusem od tyče zaznamenal svůj druhý gól v zápase. Dočkat se své trefy mohl i aktivní Ševčík, Florin Nita však vytáhl reflexivní zákrok. Po povedeném rohu Hlavatého ještě v nastaveném čase zdramatizoval utkání brankou Ladislav Krobot. V úplném závěru navíc mohlo být pro Brno ještě hůř, ale sporný penaltový verdikt nakonec rozhodčí po zhlédnutí videa odvolal.

Baník Ostrava – Viktoria Plzeň 2:1

Skóre zápasu otevřel již v sedmé minutě z dorážky Mohamed Tijani, který v druhé půli vedení Slezanů i navýšil. Na opačné straně hřiště se zaskvěl také brankář Jiří Letáček. Ve svém třetím ligovém utkání za Ostravany sice přece jen 24letý gólman inkasoval, když jej v 79. minutě pokořil Lukáš Hejda, těsné vedení si však Baník se štěstím ustrážil. Domácí tak Západočechy porazili poprvé od roku 2009.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport