Jsme hladoví a chceme titul, hlásí Priske. Posily pomohou, ale musí se aklimatizovat

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jsme hladoví a chceme titul, hlásí Priske. Posily pomohou, ale musí se aklimatizovat

Brian Priske neví, jestli se Spartě může v novém roce dařit ještě lépe než v minulém.
Brian Priske neví, jestli se Spartě může v novém roce dařit ještě lépe než v minulém.Profimedia
Trenér Brian Priske (46) neví, jestli si fotbalisté Sparty mohou v novém kalendářním roce vést ještě lépe než v tom minulém. Na tiskové konferenci prohlásil, že jeho ambicí je, aby si Letenští počínali minimálně stejně dobře. Těší se na únorový dvojzápas úvodního vyřazovacího kola Evropské ligy s Galatasarayem Istanbul.

Pražané v minulé sezoně vybojovali první titul po devíti letech a v té současné postoupili ze skupiny Evropské ligy. Jsou i ve čtvrtfinále domácího poháru, kde je na konci února čeká souboj na Slavii.

"Jestli se nám může vést ještě lépe než v minulém roce, je těžké říct. Rozhodně je ale naší ambicí, abychom si vedli stejně dobře a pokud možno ještě lépe. Hlavní je pro nás obhájit titul, což vyžaduje hodně dřiny, disciplíny a odhodlání od všech. Ve fotbale je klíčové zůstat hladový, nesmíte polevit. To bude jeden z klíčů," řekl Priske na startu zimní přípravy.

Radost má z dosavadních dvou posil - albánského útočníka Indrita Tuciho a norského záložníka Markuse Solbakkena. "Markus a Indrit ještě zvýší konkurenci uvnitř týmu a přidají kvalitu. Samozřejmě musíme brát v potaz, že se budou nějaký čas aklimatizovat. Zároveň ale věříme, že nám budou pomáhat od prvního dne v našich cílech," uvedl šestačtyřicetiletý Dán.

V únoru Sparta narazí na obhájce tureckého titulu Galatasaray. "Čekají na nás dva hezké zápasy. Je to tým s velkou individuální kvalitou, má velmi známé a zkušené hráče. Mám velkou radost, že dvojzápas zakončíme doma," řekl Priske.

"Mám dobrou představu o tom, jak hrají, o jejich kvalitách a přednostech. Díval jsem se na jejich zápasy s FC Kodaň ve skupině Ligy mistrů. Máme pět týdnů, abychom se na ně připravili, zároveň se ale musíme přichystat na českou ligu," podotkl někdejší kouč Midtjyllandu nebo Antverp. Pražané zahájí jarní část ligové sezony 10. února v Karviné.

Rosický: Přestupové okno pro nás zavřené určitě není