Kliment po dvou letech končí v Plzni. Rozhodli jsme se, že půjdeme jinou cestou, zní z klubu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kliment po dvou letech končí v Plzni. Rozhodli jsme se, že půjdeme jinou cestou, zní z klubu

Jan Kliment si připsal v 56 zápasech za Plzeň devět branek.
Jan Kliment si připsal v 56 zápasech za Plzeň devět branek.Profimedia
Jan Kliment (30) po dvou letech opouští Viktorii Plzeň. Útočníkovi na západě Čech končí se závěrem sezony smlouva a prvoligový klub ji s ním neprodlouží. Viktoria o tom informovala na svých internetových stránkách.

Kliment přišel do Plzně předloni v červnu a jeho nejzářivější moment v dresu Viktorie nastal o dva měsíce později v odvetě závěrečného předkola Ligy mistrů proti Karabachu. Přestože si v utkání poranil sval, zůstal na hřišti a v 73. minutě zajistil Západočechům vítězství 2:1 a postup do skupinové fáze.

Bývalý český reprezentant za dva roky odehrál v dresu Viktorie 56 soutěžních zápasů a připsal si devět gólů. Jednu branku dal i ve skupině Ligy mistrů v domácím utkání proti Bayernu Mnichov. V této sezoně nepatřil do základní sestavy, v poslední době ho trápily zdravotní problémy.

"Honza se nesmazatelně zapsal do historie klubu. Na jeho gól proti Karabachu se nedá zapomenout. Nyní jsme se ale rozhodli, že půjdeme jinou cestou," uvedl sportovní ředitel Viktoria Daniel Kolář.

"Chtěl bych poděkovat všem fanouškům i celému klubu za krásné a nezapomenutelné chvíle, které jsme tady za dva roky prožili. Zahrát si Ligu mistrů je snem každého hráče, každého kluka a já jsem si to tady splnil. Našel jsem si tady i spoustu kamarádů, které vždy rád uvidím, a přeju Viktorce i nadále co nejvíce úspěchů," uvedl hráč s pěti starty za reprezentační A-tým.