Komise rozhodčích: Olomouc neměla v Boleslavi kopat penaltu, ta v Karviné byla v pořádku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Komise rozhodčích: Olomouc neměla v Boleslavi kopat penaltu, ta v Karviné byla v pořádku
Olomoucký Lukáš Juliš vyrovnal z penalty na 1:1, Boleslav nakonec zvítězila 2:1.
Olomoucký Lukáš Juliš vyrovnal z penalty na 1:1, Boleslav nakonec zvítězila 2:1.Profimedia
Olomoucká Sigma neměla v sobotním 25. kole FORTUNA:LIGY v Mladé Boleslavi kopat penaltu, z níž vyrovnala na 1:1. Sparta správně nezahrával pokutový kop v nedělním zápase s Hradcem Králové. V pravidelném komuniké o tom informovala komise rozhodčích.

Inkriminovaná situace v duelu Mladé Boleslavi s Olomoucí (2:1) se odehrála v 57. minutě. Benson Sakala loktem fauloval střídajícího Ebrimu Singhateha a hlavní sudí Stanislav Volek odpískal penaltu, kterou proměnil Lukáš Juliš. Sakala obdržel žlutou kartu. Sigma v té době dohrávala v oslabení a nakonec prohrála 1:2.

"Hráč domácího družstva Sakala zasáhl soupeře rukou do oblasti hrudníku. Hráč hostujícího družstva Singhateh následky zákroku výrazně zveličil. Videorozhodčí správně neintervenoval, nejednalo se o zjevnou chybu rozhodčího," uvedla komise.

V zápase Sparty s Hradcem Králové (2:1) trefil domácí křídelník Lukáš Haraslín do ruky Filipa Čiháka, rozhodčí Ondřej Berka ale penaltu neodpískal. "Hráč hostujícího družstva Čihák měl ruku v přirozené poloze vzhledem k pohybu těla a snažil se kontaktu ruky s míčem vyhnout. O přestupek se nejednalo," vysvětlila komise.

Rozhodčí správně posoudili i dvě situace ze záchranářského souboje mezi Karvinou a Českými Budějovicemi. Hostující stoper Florent Poulolo zasáhl ve 22. minutě míč rukou, kterou měl ale v okamžiku kontaktu u těla, proto se o přestupek podle komise nejednalo.

Naopak v 90. minutě hlavní sudí Jan Všetečka správně odpískal pokutový kop pro Karvinou. "Hráč hostujícího družstva Alli měl ruku v okamžiku kontaktu s míčem v nepřirozené poloze vzhledem k pohybu těla," prohlásila komise. Slezané penaltu proměnili a díky výhře 2:1 přenechali Dynamu poslední místo.

Další situace 25. kola komise nekomentovala. Podle manuálu do začátku sezony veřejně hodnotí jen čtyři momenty, které vybrala média.

Livesport jedenáctka 25. kola: Králem je opět Jurečka