Ligový semafor: Kováč a spol. viděli rudě, Karvinou vytáhli muži z béčka a kouč Veselý rušil VAR

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ligový semafor: Kováč a spol. viděli rudě, Karvinou vytáhli muži z béčka a kouč Veselý rušil VAR
Radoslav Kováč byl vykázán na tribunu.
Radoslav Kováč byl vykázán na tribunu.Profimedia / Livesport
Tři trenéři z 25. kola FORTUNA:LIGY sehráli zásadní role v novém Ligovém semaforu. Pardubický Radoslav Kováč (44) doplnil dva své hráče a nechal se vyloučit. Jaroslav Veselý (46) z Bohemians o víkendu ve Zlíně rušil VAR a karvinský Marek Bielan (52) se přesunul od třetiligové rezervy, načež dotáhl ligové áčko k první výhře od konce října.

Červená – Pardubice 

Minulý týden stáli na oranžové, tentokrát už nešlo jinak a Pardubicím svítí na semaforu červená. Východočeši přidali o víkendu další porážku, tentokrát doma padli s Baníkem, kterému stačila jediná trefa Filipa Blažka

Pardubice zapsaly čtvrtou porážku v řadě a na výhru čekají již pět zápasů. Co ale výrazně ovlivnilo utkání, byly hned tři vyloučení domácích. Dvě červené padly na hřišti po druhých žlutých kartách Martina Chlumeckého a Pabla Ortize.

Emoce ale projevil i trenér Radoslav Kováč, který neudržel nervy a ulevil si směrem k sudímu Ladislavu Szikszayovi, který jej okamžitě poslal z lavičky pryč. V zápisu o utkání pak uvedl: "Červená karta během zápasu. Použití pohoršujících, urážlivých nebo ponižujících výroků nebo gest. Křičel z prostoru technické zóny na R slovy: Jděte už do pí… vy zm…!"

Co na to pardubický tábor? "Nechci se vyjadřovat k věcem, které nedokážeme ovlivnit. Obě červené byly po žlutých, takže čtyři karty na žlutou? Nevím…," glosoval situace Chlumeckého a Ortize asistent David Mikula.

Oranžová – Bohemians 

Klokani šťastný vstup do roku 2024 rozhodně nemají. Nebýt přípravných zápasů, nepoznali by v něm pocit vítězství. Šest zápasů bez výhry, z toho pět remíz. 

Přitom v sobotu na půdě Zlína měli svěřenci Jaroslava Veselého slibně nakročeno. Poločas vyhráli 1:0 po trefě Erika Prekopa a v 56. minutě se prosadil navrátilec Ondřej Petrák. Jenže následnou půlhodina patřila Ševcům. Ti nakonec vyválčili bod a odmítli, aby se na ně bodově dotáhla Karviná.

Statistiky utkání Zlín – Bohemians.
Statistiky utkání Zlín – Bohemians.Opta by Stats Perform

"Negativní je, že když už jsme vedli 2:0, tak vítězství ztratíme a ve finále se ještě bojíme, abychom neprohráli. Jsem zklamaný. Mohli jsme dát na 3:1, pak na 3:2. Závěr byl divoký. Nevím, jak dalece je výsledek spravedlivý, ale musíme ho akceptovat," hodnotil další selhání Bohemians kouč Jaroslav Veselý. 

Zároveň ale hostující kouč cítil křivdu od rozhodčího Marka Radiny. "První brance soupeře předcházel jednoznačný faul," poukázal na možné pochybení. "Jestli to nevidí pan Radina a ani VAR, tak ho zrušme. K čemu jinému by se měl vrátit?"

Zelená – Karviná 

Od konce října se nemohli nadechnout. Motali se v kruhu bídných výsledků. I proto Karviná složitě v zimní pauze hledala nové posily. Do klubu, který všichni pasovali na sestup do druhé ligy se nikomu zrovna dvakrát nechtělo. 

Po prohře s Libercem ale vedení podruhé v sezoně sáhlo k trenérské změně a odvolalo Juraje Jarábka. Týmu se dočasně ujali Marek Bielan s Radimem Grussmannem, trenéři karvinského béčka, které vládne MSFL.

Poslední zápasy Karviné ve F:L.
Poslední zápasy Karviné ve F:L.Livesport

Výsledek? Slezané zapsali tři body! Výhru trefil Alex Ivan v 93. minutě z pokutového kopu. Byla však proti přímému konkurentovi v boji o záchranu – Českým Budějovicím. Karviná tak znovu opustila dno tabulky a na čtrnáctý Zlín ztrácí pouhý bod. 

"Za tři dny jsme toho moc změnit nemohli, spíš jsme hráčům pořád opakovali, že jsou dobří fotbalisté a mají charakter! Mužstvo se podřídilo taktice, která byla hrát na Martina Doležala. Sice nedal gól, ale podržel nám spoustu balónů v soubojích s Poulolem nebo Králikem," pochvaloval si Bielan.

Tabulka FORTUNA:LIGY