Kováč prodloužil v Pardubicích. Bývalý reprezentant podepsal smlouvu do června 2025

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kováč prodloužil v Pardubicích. Bývalý reprezentant podepsal smlouvu do června 2025
Kováč prodloužil v Pardubicích. Bývalý reprezentant zůstane na východě Čech do června 2025
Kováč prodloužil v Pardubicích. Bývalý reprezentant zůstane na východě Čech do června 2025Profimedia
Fotbalové Pardubice prodloužily smlouvu s trenérem Radoslavem Kováčem (43) a jeho asistenty. Bývalý český reprezentant se východočeskému prvoligovému klubu nově upsal do 30. června 2025, původní kontrakt mu měl vypršet po této sezoně. Pardubičtí o tom informovali na svém webu.

Kováč převzal pardubické mužstvo vloni v září po nevydařeném vstupu do minulého ročníku na posledním místě ligové tabulky. Tým postupně výsledkově i herně pozvedl a na jaře ho v baráži proti Příbrami udržel v nejvyšší soutěži.

"V průběhu skončené sezony jsme byli v beznadějné situaci. Celý tým včetně hráčů i realizačního týmu odvedl v bojích o záchranu obrovský kus práce. Jako vedení jsme vnímali, že náš klub se pod jejich vedením výrazně posouvá. Každodenně sledujeme ze strany realizačního týmu zodpovědnou koncepční práci," uvedl sportovní ředitel a člen představenstva klubu Vít Zavřel.

"Proto jsme se rozhodli, že s členy realizačního týmu chceme prodloužit smlouvy a dát tím najevo, že jsme s jejich prací spokojeni. A že u každého z nich počítáme se spoluprací v delším časovém horizontu," doplnil.

Kováč nad prodloužením kontraktu vůbec neváhal. "Měli jsme smlouvu jen do konce této sezony, teď se nám otevírá více prostoru a klidu pro koncepční práci, na čemž jsme se všichni shodli. O tom, jestli nabídku přijmu, jsem přemýšlel asi 10 vteřin," řekl Kováč s úsměvem.

"Práce v Pardubicích nás baví, vše v klubu se zvedá, počínaje novým stadionem a celkovou infrastrukturou. Vedení má jasný cíl, kam klub směřovat a za jeho důvěru jsem strašně rád. Všichni věříme, že aktuální sezona pro nás bude klidnější než ta předchozí," doplnil bývalý trenér Opavy a Táborska.