Ligový semafor: Dočasná záchrana Hapala, trápení Jurečky a Kovaříkův návrat mezi střelce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ligový semafor: Dočasná záchrana Hapala, trápení Jurečky a Kovaříkův návrat mezi střelce
Kdy začne Jurečka zase dávat góly?
Kdy začne Jurečka zase dávat góly?Profimedia / Livesport
Pavel Hapal si po 6. kole FORTUNA:LIGY i přes předchozí spekulace pozici kouče ostravského Baníku udrží, děkovat může dvougólovému Abdullahimu Tankovi (25). Dvě branky vstřelil také Jan Kovařík (35) a Bohemians konečně prolomili negativní sérii v Ďolíčku. Se svou neotřesitelnou pozicí si ale zahrává nejlepší kanonýr loňské sezony Václav Jurečka (29), v Jablonci měl i pořádnou dávku smůly.

Červená: Smolař Jurečka

Loni se stal Václav Jurečka nejlepším kanonýrem FORTUNA:LIGY, letos je to ale zatím obrovské ligové trápení. Pětkrát ze šesti duelů nastoupil bývalý útočník Slovácka v základní sestavě, proti Baníku odehrál z pozice náhradníka jedenáct minut, na první letošní ligovou trefu ale zatím čeká.

V utkání proti Jablonci měl přitom ideální příležitost tuto negativní bilanci zastavit. Tři minuty před přestávkou dostal Jurečka k dispozici pokutový kop, gólman Hanuš ale jeho úmysl střílet do levého rohu přečetl a míč vyrazil.

Kdy dá Jurečka ligový gól?
Kdy dá Jurečka ligový gól?Livesport

Smůlu měl i tři minuty před koncem druhé půle, kdy už se radoval z vítězné trefy na 1:2, která ale byla záhy odvolána kvůli ofsajdu. Jurečka tak po zásahu videa přišel už o druhý letošní gól a smůla se mu zatím lepí na paty.

Hlasitě se začíná hovořit o tom, že Jurečka o svou neotřesitelnou pozici v základní sestavě přijde. A také o tom, že Slavia nutně potřebuje najít hráče, který podobně jako třeba Ladislav Krejčí ve Spartě bude proměňovat penalty s jistotou. Loni při pokutovém kopu totiž selhali Stanislav Tecl, Mick van Buren a Lukáš Provod, letos se kromě Jurečky netrefil také Mojmír Chytil.

Oranžová: Hapal zatím žije

V týdnu proběhla médii informace o tom, že kouč Baníku Ostrava Pavel Hapal má nůž na krku a že je již připravena náhrada v podobě Davida Horejše. Dost možná existenční zápas ale Hapal se svými svěřenci zvládl a v domácím prostředí přehrál České Budějovice 2:0. Zkušenému kormidelníkovi ostravského celku jako jedinému vyšlo v rámci 6. kola FORTUNA:LIGY střídání.

Nevýrazného Ladislava Almásiho nahradil nigerijský útočník Abdullahi Tanko a Budějovicím v rozmezí devíti minut zasadil dva smrtící údery. V domácím prostředí tak navázal na svého krajana Muhameda Tijaniho, který vstřelil dvě branky v květnu do sítě Pardubic, tehdy ale Baník padl 2:4.

"Chci být lepší než Sor nebo Tijani. Vím, že Baníku hodně pomohli, stříleli hodně branek a nahrávali na ně. Ale já toho chci pro klub udělat ještě více," navnadil po zápase fanoušky ostravského celku někdejší útočník Varnsdorfu.

Další příležitost potěšit ostravské fanoušky bude mít už v úterý v rámci MOL Cupu proti Hlučínu, v lize čeká Baník domácí střetnutí s Mladou Boleslaví.

Zelená: Nečekaný střelec Kovařík

Ještě jednoho dvoubrankového střelce mělo 6. kolo nejvyšší české soutěže. Jan Kovařík zavzpomínal na časy minulé v dresu plzeňské Viktorky a Bohemce dvěma trefami pomohl ukončit čekání na domácí výhru. To se táhlo od 30. kola loňského ročníku. Na konci dubna Klokani deklasovali Jablonec 4:1, od té chvíle ale v pěti soutěžních duelech (4 ve FORTUNA:LIZE a 1 v kvalifikace o EKL) uhráli jediný bod.

Nepříjemnou sérii zastavil právě bývalý záložník Jablonce či Viktorie Plzeň, který se dvakrát ve FORTUNA:LIZE trefil poprvé od 15. května 2019, kdy svými zásahy pomohl jednoznačně skolit pražskou Spartu.

Kovařík řídil výhru pražského celku.
Kovařík řídil výhru pražského celku.Livesport

"Odehráli jsme nejlepší zápas v sezoně, gólový rozdíl měl být i větší, šancí jsme měli skutečně hodně. Obě mé branky byly povedené, úvodní trefu řadím opravdu vysoko," hodnotil po zápase výkon týmu i svou trefu spokojený Kovařík.

Ten v Bohemians svým nedělním výkonem vyrovnal střeleckou bilanci z loňského ročníku, v předchozích dvou sezonách v Ďolíčku vstřelil jen tři branky a je tedy dost možné, že bilanci z posledních dvou let brzy vyrovná, nebo překoná. Nejlepší střelecký ročník zažil Kovařík v Plzni, před osmi lety slavil hned šestkrát.