Livesport jedenáctka 6. kola: Tanko je nejlepší v sezoně, Pešek uspěl i v neznámé roli

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 6. kola: Tanko je nejlepší v sezoně, Pešek uspěl i v neznámé roli

Abdullahi Tanko v zápase s Budějovicemi.
Abdullahi Tanko v zápase s Budějovicemi.Profimedia
Nejlepší sestavu kola FORTUNA:LIGY, která je tvořena na základě známek Livesportu, si tentokrát podmanili hráči z moravských celků. V sestavě si jich objevilo celkem sedm. Hvězdou kola je Nigerijec Abdullahi Tanko (25), který dvěma góly řídil výhru ostravského Baníku nad Českými Budějovicemi. Jeho hodnocení 8,8 je navíc zatím nejvyšší známkou v sezoně pro hráče v poli.
Nej jedenáctka kola.
Nej jedenáctka kola.Livesport

Brankář

Matúš Macík (Olomouc) 7,4

Na druhé čisté konto v sezoně se výrazně nenadřel. V zápase proti Liberci sice čelil čtyřem střelám, nicméně šlo hlavně o pokusy z dálky.

Obránci

Jan Kalabiška (Slovácko) 7,8

Trefil se ve druhém utkání po sobě a opět jeho gól rozhodl o bodovém zisku Slovácka. V dobré střelecké pozici byl i po změně stran, to však napálil jen bránícího hráče.

Jakub Pokorný (Olomouc) 7,7

K vítězství nad Libercem 2:0 přispěl pečetící trefou. Jeho přínos byl však hlavně v defenzivě, když neprohrál jediný obranný souboj.

Tomáš Holeš (Slavia) 7,6

Díky jeho trefě si Slavia odvezla z Jablonce aspoň bod. Získal celkem 21 míčů, což je jeho maximum v letošním ročníku.

Jan Kovařík (Bohemians) 8,4

Duel s Hradcem Králové ozdobil už v osmé minutě výstavní trefou zpoza vápna. Po změně stran se trefil ještě jednou, navíc zaznamenal 80 % úspěšnost v defenzivních soubojích.

Záložníci

Dominik Pleštil (Jablonec) 7,6

Ve 43. minutě potrestal špatné vyběhnutí Ondřeje Koláře a poslal Jablonec do vedení. V zápase se sice pokusil pouze o sedm přihrávek, nicméně všechny byly úspěšné.

David Tkáč (Zlín) 8,2

Otevřel skóre duelu s Teplicemi a rozhodně nemuselo zůstat u jednoho zápisu. Z celkového xG Zlína, které dosáhlo hodnoty 2.09, měl sám na svědomí hodnotu 0.78.

Vukadin Vukadinovič (Zlín) 7,6

V 55. minutě si navedl míč z pravé strany do pokutového území a byl z toho Tkáčův gól. S balonem u nohy se mu dařilo, připsal si čtyři progresivní běhy a pokusil se o 11 driblinků.

Jakub Pešek (Sparta) 7,5

S netradiční pozicí wingbeka si poradil na výbornou. Prohrál jenom jeden ofenzivní duel, vyslal sedm centrů a dvakrát byl úspěšný v driblinku.

Útočníci

Tankovy statistiky proti Budějovicím.
Tankovy statistiky proti Budějovicím.Profimedia / Livesport

Abdullahi Tanko (Ostrava) 8,8

Dal obě branky svého týmu a svou rychlostí dělal defenzivě Českých Budějovic problémy. S míčem se ve vápně potkal hned pětkrát a zúčastnil se sedmi ofenzivních duelů.

Lukáš Juliš (Olomouc) 7,8

Vedle proměněné penalty se proti Liberci prezentoval i jako tvůrce hry. Dosáhl na hodnotu 0.21 v očekávaných asistencích.