Livesport hráč kola české ligy: Neprůstřelná plzeňská zeď i Chramosta s novým maximem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč kola české ligy: Neprůstřelná plzeňská zeď i Chramosta s novým maximem

Jindřich Staněk čelil 10 střelám mladoboleslavských hráčů.
Jindřich Staněk čelil 10 střelám mladoboleslavských hráčů.fcviktoria.cz
Jindřich Staněk (26) sice střelecky utrápené Plzni v zakončení pomoci nemohl, vynikajícím výkonem mezi třemi tyčemi ji však dotlačil alespoň k zisku bodu. O uplynulém víkendu se ve FORTUNA:LIZE činili i další: Své střelecké maximum na ligové scéně vylepšil Jan Chramosta (32), Ladislav Krejčí (23) přidal další branku do sítě svého Brna a výrazně byl vidět i zlínský Vukadin Vukadinovič.

Jindřich Staněk (FC Viktoria Plzeň)

Bezchybný výkon předvedl v bráně úřadujícího mistra Staněk, který na půdě Mladé Boleslavi vychytal osmé čisté konto v sezoně. Na jaře však soupeře vynuloval popvé, díky čemuž vyrovnal dosavadního lídra brankářských statistik Filipa Nguyena ze Slovácka.

Staněk musel čelit hned deseti střelám domácího týmu. V první půli perfektně vychytal Tomáše Ladru, v té druhé si pak poradil se dvěma pokusy Milana Škody i nebezpečnou ranou Ondřeje Karafiáta.

"Jsem tu od toho, abych chytal. Tolik zákroků jsem ale snad v Plzni ještě nezažil. Na defenzivě je třeba zapracovat," hodnotil svůj vynikající výkon Staněk, kterého chválil rovněž trenér Viktorie Michal Bílek: "Jindra nás dnes při několika šancích soupeře podržel, na víc než na bod jsme asi neměli."

Další hvězdy víkendu

Vukadin Vukadinovič (FC Trinity Zlín)

Výraznou postavou jasného vítězství Zlína nad Českými Budějovicemi byl Vukadinovič, který už v první minutě sobotního klání unikl Lukáši Havlovi a nechal se faulovat. Výsledkem byla okamžitá červená karta a velká výhoda pro Ševce.

Zlín toho dokázal využít a oslabenému soupeři nasázel pět branek, což se mu v lize povedlo naposledy v roce 1951. Srbský ofenzivní univerzál řídil ofenzivu domácích a v 56. minutě se dočkal i zasloužené branky, když po skvělém zákroku gólmana Šípoše dorazil do sítě střelu Filipa Balaje.

"Musím pochválit celé mužstvo, ale je pravda, že přes Vukadina šlo mnoho dobrých akcí," chválil kouč Pavel Vrba.

"Červená karta nám strašně pomohla. Sezóna je těžká, tento zápas byl určitě nejlepší v sezóně. Za gól jsem samozřejmě rád, ale mohl jsem mít i tři asistence. Škoda neproměněných šancí," měl jasno v pozápasovém hodnocení zkušený Vukadinovič. 

Ladislav Krejčí (AC Sparta Praha)

Krejčí v posledních týdnech a měsících ukazuje, že správným lídrem. Brno se sice dostalo zásluhou Jakuba Řezníčka na Letné do vedení, už za tři minuty však rozehrál Kaan Kairinen rohový kop a sparťanský kapitán potvrdil, že se ve vzduchu cítí velmi dobře.

Umístěnou hlavičkou parádně překonal brankáře Martin Berkovce a nastartoval obrat. "K Brnu mám veškerý respekt, vyrostl jsem tam a je to má srdcová záležitost," podotkl Krejčí s tím, že gól do sítě svého bývalého zaměstnavatele znovu neslavil.

"Po Polsku jsem se necítil dobře, byla škoda, že utkání v Moldavsku následovalo tak rychle. Ale dnes jsem se cítil dobře, mohl jsem tak nastoupit. Po pauze jsou zápasy takové specifické, nejdůležitější jsou tak tři body," vracel se Krejčí ke své reprezentační anabázi a také k faktu, že od Sparty to tentokrát příliš ideální výkon nebyl. 

Jan Chramosta (FK Jablonec)

V domácím duelu s Pardubicemi si Chramosta vypracoval několik velkých příležitostí. Ve dvou případech ale bránu minul, zatímco jednou jej vychytal Florin Nita. Minutu před koncem ale střídající Vladimir Jovovič rozehrál přímý kop a Chramosta nádherným volejem rozhodl o veledůležitých třech bodech pro domácí.

Nejlepší střelec v historii MOL Cupu se v sezóně do střeleckých statistik zapsal už po dvanácté a vylepšil své ligové střelecké maximum.

"Byla to famózní střela," uvedl na pozápasové tiskové konferenci kouč David Horejš. "Měl jsem ohromnou radost. Přijely za mnou i děti a já jsem klukům slíbil, že je vezmu do kabiny, když vyhrajeme," povídal spokojený Chramosta, který za svou oslavu inkasoval žlutou kartu. "Už tak v 70. minutě jsem si říkal, že pokud dám gól, tak si dres sundám. Vždyť jsem měl dosud jen jednu žlutou kartu," dodal nejlepší střelec Jablonce.