Livesport jedenáctka 15. kola: Prim hraje Slovácko, nej hráčem je Vašulín

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 15. kola: Prim hraje Slovácko, nej hráčem je Vašulín

Daniel Vašulín je tahounem hradecké ofenzivy.
Daniel Vašulín je tahounem hradecké ofenzivy.Profimedia
Hlavní slovo v nejlepší jedenáctce ligového kola, sestavované na základě známek Livesportu, si tentokrát vzali fotbalisté Slovácka. Ti se po úspěšném výjezdu na západ Čech objevili v ideálním výběru hned třikrát. Nejlepší hodnocení si z tohoto víkendu ovšem odnesl útočník Hradce Králové Daniel Vašulín (25), který svou brankou přispěl k bodovému zisku svého týmu s Libercem.
Nej sestava.
Nej sestava.Livesport

Brankář

Peter Vindahl (Sparta) 7,8

Proti aktivnímu Baníku se blýskl šesti zákroky a měl tak velký podíl na udrženém čistém kontu. Za zmínku stojí zejména zásah z 20. minuty, kdy na něj pálil zblízka Rigo.

Obránci

Ondřej Karafiát (Mladá Boleslav) 7,6

Na začátku druhého poločasu poslal míč za obranu přesně na nohu Kušeje, jenž vstřelil jedinou branku utkání. V defenzivní soubojích byl bezchybný.

Filip Panák (Sparta) 8,3

Chvíli po přestávce se zavěsil po rohovém kopu do vzduchu a přesnou hlavičkou rozhodl o výhře Sparty. Prohrál jen dva hlavičkové souboje a v obranných duelech to měl pět z pěti.

Merchas Doski (Slovácko) 7,6

Ke konci prvního dějství zahájil střelou zpoza vápna ke vzdálenější tyči obrat v Plzni. Směrem dopředu byl hodně aktivní, když podstoupil hned 15 ofenzivních soubojů.

Záložníci

Pavel Juroška (Slovácko) 7,9

Nejdřív po hodině hry připravil díky skvělému vedení míče palebnou pozici pro Havlíka a vzápětí se trefil sám. V průběhu zápasu se pokusil o osm driblinků.

Petr Ševčík (Slavia) 7,6

Určil ráz utkání v Olomouci – ve 4. minutě nadýchaným centrem posadil míč přesně na hlavu střílejícího Wallema. Do vápna přihrával s úspěšností 80 %.

Marek Havlík (Slovácko) 8,2

V Doosan Areně se trefil dvakrát a měl tak velký podíl na vysoké výhře svého týmu 4:1. Rozdal přitom pouze 21 přihrávek, což je pro něj nejnižší číslo v sezoně.

Erik Prekop (Bohemians) 8,1

Autor jediné trefy duelu s Karvinou, v 52. minutě uklidil míč přesně pod břevno. Vypálil celkem dvakrát, v obou případech zpoza pokutového území.

Útočníci

Lubomír Tupta (Liberec) 8,0

Podílel se na jediné trefě svého týmu v Hradci. Na půlce se parádně otočil s míčem a následně vyslal vstříc gólu Frýdka. Celkem se pokusil o šest driblinků, uspěl čtyřikrát.

Vašulínovy statistiky v zápase.
Vašulínovy statistiky v zápase.Profimedia / Livesport

Daniel Vašulín (Hradec Králové) 8,5

Ve 27. minutě si naběhl na přední tyč a gólově zužitkoval Čihákovu přihrávku. Vystřelil hned šestkrát, tolik pokusů nasbíral v předchozích pěti zápasech dohromady.

Vasil Kušej (Mladá Boleslav) 8,1

Po změně stran se objevil na konci skvělého Karafiátova pasu a tváří v tvář gólmanovi vstřelil jedinou branku utkání. Proti Pardubicím podstoupil hned 21 útočných duelů.