Livesport jedenáctka 22. kola: Nej byl slávistický trumf, těsně za ním gólman, kterého pokořil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 22. kola: Nej byl slávistický trumf, těsně za ním gólman, kterého pokořil

Mojmír Chytil úplně změnil ráz duelu s Pardubicemi.
Mojmír Chytil úplně změnil ráz duelu s Pardubicemi.Profimedia
V nejlepší jedenáctce kola fotbalové ligy, která je sestavena na základě známek Livesportu, si víc než polovinu míst zajistili hráči z týmů první trojky. Mezi nimi ční slávistický supernáhradník Mojmír Chytil (24). Ten se díky jednomu z nejrychlejších hattricků v historii české ligy stal hvězdou kola. Plzeňský Pavel Šulc (23) se zase díky dvěma zásahům do sítě Zlína stal novým nejlepším střelcem soutěže.
Nej 11 kola.
Nej 11 kola.Livesport

Brankář

Viktor Budinský (Pardubice) 8,7

V Edenu se rozhodně nenudil. Sice třikrát inkasoval, ovšem vytáhl také 12 zákroků. Podle metriky post-shot xG měl lovit míč ze sítě téměř pětkrát.

Obránci

Martin Vitík (Sparta) 8,0

Ze standardní situace otevřel hlavou skóre zápasu. Ve vzduchu byl hodně aktivní, když se zúčastnil hned sedmi hlavičkových soubojů.

Tomáš Král (Mladá Boleslav) 7,9

Nastoupil sice ke svému teprve třetímu ligovému zápasu, ale podal velmi spolehlivý výkon. Podstoupil devět defenzivních soubojů a osm z nich vyhrál.

Martin Sladký (České Budějovice) 8,1

V 63. minutě skvěle posadil míč na Ondráškovu hlavu a asistoval tak u druhého gólu svého týmu. Dopředu byl hodně aktivní – dvakrát vystřelil a pokusil se o tři progresivní běhy.

Záložníci

Jhon Mosquera (Plzeň) 8,3

Gólový účet zápasu otevřel krásnou trefou z přímého kopu. Poslal pět přihrávek do pokutového území a dvakrát připravil střeleckou pozici pro své spoluhráče.

Petr Ševčík (Slavia) 8,1

Jistota ve středu pole sešívaných. Proti Pardubicím zaznamenal 92 % úspěšnost přihrávek. Osm jich namířil do finální třetiny hřiště a sedm z nich našlo svého adresáta.

Pavel Šulc (Plzeň) 7,9

Dvěma trefami se vyhoupl do čela tabulky ligových střelců. To, že byl před brankou soupeře aktivní, potvrzuje i sedm doteků ve vápně.

Vachtang Čanturišvili (Jablonec) 8,2

Dal gól, ovšem pracoval i směrem k vlastní brance. Zapsal šest obranných soubojů a 11krát zachytil soupeřovu přihrávku.

Útočníci

Mohamed Yasser (Teplice) 7,9

V 64. minutě poslal po skvělé individuální akci Teplice do vedení. Objevil se hned ve 25 ofenzivních soubojích, což je obdivuhodná cifra.

Mojmír Chytil (Slavia) 8,9

Postaral se o bleskurychlý hattrick. Na branku vypálil hned sedmkrát, další dvě střelecké pozice připravil pro své spoluhráče.

Chytilovy statistiky proti Pardubicím.
Chytilovy statistiky proti Pardubicím.Profimedia / Livesport

Veljko Birmančevič (Sparta) 8,8

Pod vítězství Sparty se podepsal trefou a asistencí. Gólových přihrávek mohl mít klidně víc, když čtyřikrát vyzval týmové kolegy ke střele.