Livesport jedenáctka 26. kola: Letáček zažehnal domácí prokletí Baníku, činil se i kat Plzně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 26. kola: Letáček zažehnal domácí prokletí Baníku, činil se i kat Plzně
Ostravský brankář Jiří Letáček předvedl proti Teplicím skvělý výkon.
Ostravský brankář Jiří Letáček předvedl proti Teplicím skvělý výkon.Profimedia
V nejlepší jedenáctce kola, která je sestavována podle známek Livesportu, mají největší zastoupení sparťané. Po dvou hráčích dodaly Slavia, přemožitel Plzně Liberec i Baník, který doma vyhrál poprvé od září. Nejvyšší známku si vysloužil Jiří Letáček (25), na kterém si vylámali zuby fotbalisté Teplic.
Tým 26. kola FORTUNA:LIGY.
Tým 26. kola FORTUNA:LIGY.Livesport

Brankář:

Jiří Letáček (Baník) 8,5

Proti Teplicím se rozhodně nenudil. Musel likvidovat hned osm střel a inkasoval o 0,85 gólu méně, než se očekávalo.

Nejlepší výkon předvedl ve 26. kole F:L brankář Ostravy Jiří Letáček.
Nejlepší výkon předvedl ve 26. kole F:L brankář Ostravy Jiří Letáček.Livesport / Profimedia

Obránci:

Matěj Chaluš (Liberec) 7,9

V 63. minutě se ocitl na konci dobře zahraného signálu a otevřel tak v Plzni skóre. V defenzivních soubojích byl stoprocentní, když vyhrál všechny čtyři.

Filip Panák (Sparta) 7,9

Na jihu čech hrál hodně dopředu. Hned 43 % jeho přihrávek mířilo směrem k soupeřově brance. Pokusil se taky o osm kolmic do finální třetiny.

Ladislav Krejčí (Sparta) 7,7

Hokejovou terminologií má na kontě druhou asistenci u gólu Birmančeviče, když skvěle přenesl míč na Mejdra. Prohrál jen jeden obranný souboj a ovládl 73 % hlavičkových soubojů.

Lukáš Hůlka (Bohemians) 8,0

Ve 40. minutě si našel centr z rohového kopu a hlavou ho poslal za záda brankáře Hanuše. Podílel se i na prvním gólu, když vybojoval míč a následně ho před vápnem předal Beranovi.

Záložníci:

Ewerton (Baník) 7,8

V 51. minutě si navedl míč na střed a tvrdou ránou pod břevno nedal brankáři Ludhovi šanci. Svědomitě si plnil i defenzivní úkoly, když podstoupil hned šest obranných soubojů.

Lukáš Provod (Slavia) 8,2

Ve 29. minutě otevřel skóre trefou, která se bude určitě ucházet o ocenění pro gól sezony. Vyhrál sedm z 10 ofenzivních soubojů a zaznamenal dva progresivní běhy.

Štěpán Harazim (Hradec Králové) 7,8

Ve 24. minutě si na zadní tyči našel prodloužený centr a zvoleje ho skvěle uklidil přesně k tyči. Na levé straně byl hodně cítit. Do vápna poslal pět centrů, pokusil o 10 driblingů a podstoupil 12 ofenzivních soubojů.

Útočníci:

Veljko Birmančevič (Sparta) 7,9

S přispěním gólmana Janáčka rozhodl v 17. minutě duel na Střeleckém ostrově. V dobré příležitosti se po centru Kuchty objevil i v 71. minutě. To ale budějovického gólmana pouze napálil.

Luka Kulenovič (Liberec) 8,4

Liberec se i díky jeho dvěma trefám postaral o překvapení kola, když vyhrál v Plzni. Zajímavě střílel i ve 48. minutě, to ale pouze donutil brankáře Jedličku k akrobatickému zákroku.

Václav Jurečka (Slavia) 8,1

Dvěma góly výrazně přispěl k porážce svého bývalého klubu. Podstoupil stejný počet ofenzivních i defenzivních soubojů a větší úspěch slavil při bránění.

Více z FORTUNA:LIGY