Livesport jedenáctka 8. kola: Nej hráčem není ani sparťan, ani nikdo z Plzně, ale Mareček

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 8. kola: Nej hráčem není ani sparťan, ani nikdo z Plzně, ale Mareček
Daniel Mareček v zápase s Hradcem.
Daniel Mareček v zápase s Hradcem.Profimedia
V nejlepší jedenáctce kola fotbalové ligy, která je sestavena na základě známek Livesportu, se objevili hned dva hráči s mimořádnou známkou devět, což je nejvyšší hodnocení v tomto ročníku. Jablonecký gólman Jan Hanuš si ji vysloužil za otupení libereckého ofenzivního snažení a mladoboleslavský záložník Daniel Mareček za hlavní roli při vysoké výhře 5:1 nad Hradcem Králové.
Nej sestava kola.
Nej sestava kola.Livesport

Brankář

Jan Hanuš (Jablonec) 9,0

Připsal si pět zákroků a výrazně se podepsal pod zisk jednoho bodu proti Liberci. Byl zároveň přesný při rozehrávce, když zkazil pouze dva z 12 dlouhých míčů.

Obránci

Igoh Ogbu (Slavia) 7,6

Svým vysokým postavením pomáhal Slavii vytvořit tlak na soupeřově polovině, kde posbíral hned devět míčů. Jeho dosavadním maximem v sezoně byly čtyři zisky v této části hřiště.

Ondřej Karafiát (Mladá Boleslav) 7,9

Ve 14. minutě zvýšil skóre na rozdíl dvou branek, snažil se hrát hodně dopředu. Mířilo tam celkem 31 jeho přihrávek. V tomto ročníku přitom rozdá průměrně 18 takových pasů.

Tomáš Wiesner (Sparta) 7,7

Po skvělém Haraslínově průniku vstřelil Slovácku druhý gól zápasu. V sezoně se trefil už potřetí a zbývá mu jediný gól do vyrovnání jeho maxima ze sezony 2020/21.

Poslední Wiesnerovy sezony.
Poslední Wiesnerovy sezony.Livesport

Záložníci

Radim Breite (Olomouc) 7,8

Ze středu hřiště režíroval vítězství nad Českými Budějovicemi. Připsal si asistenci u obou gólů, což se mu povedlo poprvé v kariéře. Zápas zakončil s 91 % úspěšností přihrávek.

Daniel Mareček (Mladá Boleslav) 9,0

Během prvních 21 minut si připsal tři kanadské body a rozhodl o osudu zápasu. Díky nevýraznému výkonu Hradce podstoupil pouze jeden defenzivní souboj.

Marečkovy statistiky proti Hradci.
Marečkovy statistiky proti Hradci.Profimedia / Livesport

Pavel Šulc (Plzeň) 8,8

Dvěma zásahy se podepsal pod sedmitečnou kanonádu na zlínské Letné. Dobře si vedl i v defenzivě, když se zúčastnil osmi obranných soubojů.

Útočníci

Lukáš Haraslín (Sparta) 8,6

Dal gól a připsal si první dvě asistence v tomto ligovém ročníku. Se šesti trefami je slovenský křídelník stále v čele tabulky střelců.

Rafiu Durosinmi (Plzeň) 8,2

Za pouhou hodinu hry toho stihl hodně. Dvakrát vystřelil a dal dva góly, do sítě tak mířila jeho poslední tři zakončení. K tomu přidal ve Zlíně i asistenci.

Václav Jurečka (Slavia) 8,2

Gólem z penalty rozhodl o vítězství Slavie v Pardubicích. Rozhodně však nemuselo zůstat u jedné trefy. Vystřelil celkem sedmkrát a dosáhl na hodnotu 1,39 xG.

Veljko Birmančevič (Sparta) 8,9

Víc než jeden gól dal v ligovém duelu poprvé od předloňského července (a potřetí v kariéře), to hrál ještě za Malmö. K tomu věnoval parádním pasem trefu Haraslínovi.