Livesport jedenáctka 3. kola: Dostál v Edenu čaroval, skvělé výkony sparťanů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 3. kola: Dostál v Edenu čaroval, skvělé výkony sparťanů
Dostál inkasoval dva góly, ale nebýt jeho výkonu, Zlín mohl odjíždět s minimálně s "bůrem".
Dostál inkasoval dva góly, ale nebýt jeho výkonu, Zlín mohl odjíždět s minimálně s "bůrem".Profimedia
Do nejlepší jedenáctky třetího kola, která je sestavena na základě známek Livesportu, se vešlo hned osm hráčů pražských "S". Nejvyšší známku obdržel zlínský brankář Stanislav Dostál (32), který deptal útočníky Slavie.
Nejlepší jedenáctka 3. kola
Nejlepší jedenáctka 3. kolaLivesport

Brankář:

Stanislav Dostál (Zlín) 8.7

Proti sešívaným měl práce až nad hlavu a hlavně díky němu si Ševci neodvezli z Edenu větší gólový příděl. Dostál si připsal hned 15 zákroků a podle metriky post-shot xG, která měří kvalitu střel, měl dostat o tři branky více.

Obránci:

Ladislav Krejčí (Sparta) 7.8

Kapitán Letenských obhájil místo v nejlepší sestavě kola. Opět byl u gólových momentů, když si připsal dvě asistence a u první trefy zápasu si skvěle vyměnil na půlce míč s Birmančevičem, který následně posadil míč na hlavu Kuchty.

Tomáš Wiesner (Sparta) 8.3

Své 100. utkání v nejvyšší české soutěži ozdobil skvělým výkonem. Nejprve krásně pronikl do pokutového území, kde následně předložil míč Haraslínovi a po změně stran se trefil sám, když na zadní tyči zavíral centr Krejčího. Celkově zaznamenal tři střely a čtyři driblinky.

Lukáš Provod (Slavia) 7.9

Ukazuje, že mu pozice levého wing-beka sedí. Kromě asistence si připsal 11 centrů, tři klíčové přihrávky a celkem poslal do pokutového území 12 přihrávek.

Záložníci

Ondřej Lingr (Slavia) 7.6

Trefil se poprvé v sezoně, když propasoval míč mezi nohama Dostála. Před brankou Zlína byl hodně aktivní a připsal si 10 doteků ve vápně, což je nejvíc v rámci třetího kola.

Veljko Birmančevič (Sparta) 7.7

Rychle se zabydlel v základní sestavě a proti Pardubicím důvěru splatil gólem a asistencí. Spolu s Provodem zaznamenal nejvíc klíčových přihrávek a neprohrál jediný ofenzivní duel. 

Christos Zafeiris (Slavia) 7.5

Proti Zlínu si sice kanadský bod nepřipsal, i přesto byl cítit. Zaznamenal pět střel a 11 přihrávek do finální třetiny hřiště.

Václav Pilař (Hradec Králové) 7.7

Proti Plzni sice kvůli zranění nastoupit nemohl, před domácími fanoušky už ale byl v plné síle. Kromě proměněné penalty narýsoval gólovou přihrávku pro Krejčího a byl úspěšný ve všech čtyřech pokusech o driblink.

Útočníci

Daniel Vašulín (Hradec Králové) 7.7

Dal první gól na novém hradeckém stadionu a nemusel zůstat jen u jednoho. S xG 1.14 ho v tomto ohledu překonal pouze Yusuf z Mladé Boleslavi.

Jan Kuchta (Sparta) 8.0

Nejdřív se trefil hlavou po centru Birmančeviče a následně při druhém gólu typickým náběhem za obranu skvěle zužitkoval přihrávku Krejčího. Zaznamenal čtyři střely, všechny namířil na branku.

Mick van Buren (Slavia) 7.7

Stejně jako proti Hradci se trefil z prostoru přední tyče. Střelecky byl hodně aktivní, společně s Tuptou a Zafeirisem nejvíc ve třetím kole. Branku Ševců ohrozil hned pětkrát, .

Jak se vypočítávájí známky hráčů?