Minčev po trestu přijde o finále poháru proti Slavii, plzeňský Hejda vynechá jeden duel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Minčev po trestu přijde o finále poháru proti Slavii, plzeňský Hejda vynechá jeden duel
Martin Minčev si dva zápasy nezahraje.
Martin Minčev si dva zápasy nezahraje.Profimedia
Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) potrestala sparťana Martina Minčeva (22) za červenou kartu ve středečním ligovém šlágru s Plzní (2:1) zákazem startu ve dvou zápasech. Bulharský útočník tak přijde o finále domácího poháru proti Slavii. Plzeňský kapitán Lukáš Hejda (33) dostal za vyloučení trest na jedno utkání. LFA to oznámila v tiskové zprávě.

Minčev byl vyloučen v nastaveném čase po strkanici po Hejdově ruce, která znamenala penaltu a druhou žlutou kartu pro třiatřicetiletého obránce. Ladislav Krejčí mladší následně duel z pokutového kopu rozhodl.

Dvaadvacetiletý bulharský reprezentant vynechá nedělní zápas 30. kola s Libercem i středeční finálové derby, jelikož trest za přímou červenou kartu se vztahuje i na pohár. Hejda dostal druhou červenou kartu v ročníku a nebude hrát v domácím utkání proti Teplicím.

Do 30. kola nezasáhne kvůli osmé žluté kartě ani zlínský útočník Libor Kozák. Jednozápasový trest za čtyři žluté karty si odpykají Jakub Považanec z Jablonce, Tomáš Vlček z Pardubic a další sparťané Krejčí mladší s Jaroslavem Zeleným.