Nová smlouva pro vytrvalce. Obránce Hranáč se zavázal Plzni do roku 2027

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nová smlouva pro vytrvalce. Obránce Hranáč se zavázal Plzni do roku 2027

Robin Hranáč se rychle stal oporou Plzně.
Robin Hranáč se rychle stal oporou Plzně.Profimedia
Fotbalová Viktoria Plzeň si pojistila defenzivní oporu Robina Hranáče (24). Obránce podepsal se třetím týmem ligové tabulky novou smlouvu do roku 2027. Hranáč vynechal v úvodu sezony první ligové kolo a domácí zápas v předkole Evropské konferenční ligy s kosovskou Dritou, od té doby ale nastoupil ke všem 34 soutěžním utkáním a nechyběl ani minutu.

Svou budoucnost si ani jinde nepředstavoval. "Nebylo o čem přemýšlet, jsem tady šťastný. Vždy, když jsem šel z tréninku v Luční ulici a procházel kolem Doosan Areny, snil jsem o tom, že v ní jednou budu moct hrát. Dokonce jsem i chodil podávat míče při zápasech áčka. A teď můžu být u toho, což je pro mě něco fantastického," řekl plzeňský rodák a odchovanec klubu.

Hranáč začal pravidelně nastupovat v lize během minulých dvou sezon na hostování v Pardubicích, předtím působil půl roku v Liptovském Mikuláši. V české nejvyšší soutěži má bilanci 61 utkání a pět branek, třikrát se trefil v aktuálním ročníku. S Plzní prošel bez ztráty bodu skupinou Evropské konferenční ligy a ve čtvrtek ho čeká úvodní osmifinálový duel na hřišti Servette Ženeva.

"Robin každým zápasem prokazuje své obrovské kvality, i přes svůj nízký věk se stal důležitým stavebním kamenem týmu. Navíc je velmi pokorný a neustále se zlepšuje. Pokud bude i nadále takto pokračovat, určitě má šanci zabojovat i o reprezentaci. Je skvělým vzorem a dobrým příkladem pro mladé hráče z akademie," uvedl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

Viktoria si už ve čtvrtek pojistila i brankáře Viktora Baiera a stopera Jana Palusku. Oba talentovaní hráči podepsali smlouvy rovněž do roku 2027.