Olomouc konečně porazila Slovácko, Boleslav protáhla neporazitelnost s Karvinou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Olomouc konečně porazila Slovácko, Boleslav protáhla neporazitelnost s Karvinou

Olomouc veze ze Slovácka všechny body.
Olomouc veze ze Slovácka všechny body.Profimedia
Fotbalisté Olomouce si ve 3. kole FORTUNA:LIGY vyšlápli na Slovácko, které na jeho hřišti porazili 2:0. Sigma moravskému rivalovi uštědřila první prohru v novém ročníku, a navíc ukončila dlouhé čekání na tříbodový zisk z Uherského Hradiště, které se táhlo od roku 2012. Výhru z cizího trávníku veze také Mladá Boleslav, která o všechny body po vítězství 2:1 obrala Karvinou.

Slovácko – Olomouc 0:2

Slovácké šohaje potěšil hlavní sudí hned v úvodních minutách, když po údajném faulu Víta Beneše nařídil pokutový kop pro domácí mužstvo. Radost však netrvala dlouho, jelikož po zhlédnutí videa změnil názor, a navíc udělil žlutou kartu Pavlu Juroškovi za nafilmovaný pád. Vše bylo pro celek z Uherského Hradiště o pár chvil později ještě horší, po chybě zkušeného gólmana Heči se totiž do prázdné brány trefil další bývalý sparťan Juliš.

Vyrovnání měl na hlavě po čtvrthodině hry Marek Havlík, orazítkoval ale pouze horní tyč. Svědíkova družina byla sice fotbalovější a vypracovala si velkou porci příležitostí, jenže ke vstřelené brance to v první půli nevedlo.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Chvíli po startu druhého dějství to byli opět fotbalisté z Hané, kteří vstřelili gól. Po hrubce zkušeného Vlastimila Daníčka zachoval chladnou hlavu Jan Vodháněl, který se trefil přesně k levé tyči. Slovácku mělo pomoci trojnásobné střídání, jehož součástí byl i mladý útočník Filip Vecheta, od kterého si na jižní Moravě hodně slibují.

Záhy měl snížení na noze Petr Reinberk, ten ovšem z bezprostřední blízkosti přestřelil odkrytou bránu. V 66. minutě prověřil Matúše Macíka střelou z dálky kapitán domácích Michal Kadlec, ale slovenský brankář si s jeho projektilem poradil. Poslední hřebík do rakve mohl zatlouct střídající Jan Fortelný po chybě Havlíka, jenže minul.

Karviná – Mladá Boleslav 1:2

Úvodní branku přinesla již šestá minuta, kdy boleslavští natřikrát propálili Ciupu. Domácímu gólmanovi nejprve pomohla tyč při střele Yusufa, následně sám zasáhl proti dorážce Daniela Marečka, ale na další ránu Lamina Jawa pod břevno už nestačil.

Modrobílí navýšili svůj náskok v 19. minutě s výrazným přispěním chybujícího Ciupy. Karvinský odchovanec zaváhal při pokusu skrýt přihrávku hlavou od spoluhráče do rukavic, čehož využil pohotový Yusuf, jenž mu míč vypíchl a pohodlně ho uklidil do odkryté sítě. V dalším průběhu první půle tempo výrazně opadlo a žádná další velká šance k vidění nebyla.

Hráčské statistiky.
Hráčské statistiky.Livesport

Do druhého dějství vstoupila aktivněji Karviná, jenže k ničemu nebezpečnějšímu než nepřesné ráně Andriji Ražnatoviče z dálky se dlouho nedostávala. Až v 66. minutě se do centrovaného míče opřel Papalelé, s jehož pohotovým pokusem si však bez problémů poradil Matouš Trmal. Krátce nato už ale 24letý brankář kapituloval. Na rozdíl jediného gólu snížil povedeným volejem Rajmund Mikuš.

Slezané se v závěru tlačili za vyrovnáním, které málem přinesla Papalelého střela k levé tyči, pozorného Trmala ovšem nepřekonala. V 87. minutě hlavičkoval těsně vedle Martin Doležal, jenže ani šestinásobný reprezentant domácím bodový zisk nezajistil.

Tabulka FORTUNA:LIGY