Po přestřelce přišel půst, Zlín hrál s Olomoucí bez branek. Baník doma padl s Jabloncem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Po přestřelce přišel půst, Zlín hrál s Olomoucí bez branek. Baník doma padl s Jabloncem

Aktualizováno
Trenér Červenka vedl Zlín v prvním zápase.
Trenér Červenka vedl Zlín v prvním zápase.Profimedia
Zlín navázal ve 13. kole FORTUNA:LIGY na přestřelku 5:9 s Mladou Boleslaví bezbrankovým utkáním se Sigmou Olomouc, stejným výsledkem ostatně skončil i duel s pražskými Bohemians předcházející rekordní kanonádě. Teplice prohrály na půdě Hradce Králové 0:1, o jedinou trefu zápasu se postaral chvíli před koncem první půle Lukáš Čmelík (27). Už v 9. minutě pak rozhodl utkání s Českými Budějovicemi pardubický útočník Tomáš Zlatohlávek (23). Nejtěsnějším možným rozdílem triumfoval také Jablonec nad domácím Baníkem.

Hradec Králové – Teplice 1:0

O triumfu domácích rozhodl v závěru úvodního dějství svou první trefou v ligové sezoně Čmelík. Na zásah slovenského středopolaře mohli Skláři bleskově odpovědět, branka Jana Knapíka ale kvůli těsnému ofsajdu neplatila.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Severočeši se tak nedokázali gólově prosadit již v pátém soutěžním duelu v řadě a po povedeném úvodu sezony nadále klesají ligovou tabulkou.

Sigma Olomouc – Zlín 0:0

Fotbalisté Zlína vedení novým trenérem Bronislavem Červenkou remizovali na Andrově stadionu se Sigmou Olomouc. Po předchozí přestřelce s Mladou Boleslaví se Ševci soustředili především na pevnou defenzivu, zatímco Sigma trpělivě vyčkávala na chybu soupeře.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Největší příležitost měl na kopačce Lukáš Juliš, pětigólový střelec nicméně na vyběhnuvšího Stanislava Dostála nevyzrál. Hanáci tak zaváhali podruhé v řadě s papírově slabším soupeře.

České Budějovice – Pardubice 0:1

Souboj celků ze spodní poloviny tabulky rozhodla jediná trefa z kopačky Zlatohlávka, jenž zúročil sklepnutí Michala Hlavatého, a připsal si tak svůj první přesný zásah v nejvyšší české soutěži.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Východočeši zároveň prolomili pětizápasovou sérii bez vítězství a Dynamu se v tabulce vzdálili na rozdíl tří bodů.

Slovácko – Slovan Liberec 1:1

Pohlednou první půli, které předcházely oslavy spojené s 20. výročím otevření místního stadionu Miroslava Valenty, velmi brzy gólově načal 40letý Milan Petržela. Ještě do přestávky se ale již počtvrté v této sezoně střelecky prosadil Ľubomír Tupta, a slavnostní atmosféru v Uherském Hradišti tak značně utlumil.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Po změně stran už diváci viděli opatrnější představení, které vyústilo v zaslouženou dělbu bodů.

Baník Ostrava – Jablonec 0:1

V průběhu duelu se dlouho nikomu nedařilo pohnout ukazatelem skóre, na čemž měli velkou zásluhu oba brankáři. Jak Jiří Letáček, tak hostující Jan Hanuš totiž pochytali několik střel s gólovými parametry.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

První jmenovaný však nakonec páté domácí čisté konto neuhájil, neboť jej v závěru překonal střídající Jan Chramosta, jenž přisoudil Severočechům teprve druhé vítězství v sezoně. Ostravané se naopak po premiérové porážce před vlastními fanoušky odmítli v tabulce posunout za pražská "S".

Tabulka FORTUNA:LIGY