Saňákova Olomouc remizovala s Bohemians. Tři body získaly Mladá Boleslav a Slovácko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Saňákova Olomouc remizovala s Bohemians. Tři body získaly Mladá Boleslav a Slovácko
Aktualizováno
Jiří Saňák (uprostřed) získal v roli hlavního trenéra první bod.
Jiří Saňák (uprostřed) získal v roli hlavního trenéra první bod.Profimedia
Olomouc získala ve 23. kole FORTUNA:LIGY doma proti Bohemians pod vedením nového kouče Jiřího Saňáka (45) druhý jarní bod za remízu 2:2. Sérii špatných výsledků úspěšně zastavila Mladá Boleslav, která porazila České Budějovice 3:1 a v soutěži zvítězila poprvé od 11. listopadu loňského roku. Tři body získalo také Slovácko, kterému cestu za výhrou 3:1 usnadnilo vyloučení karvinského Emmanuela Ayaosiho (19). V deseti dohrával i Jablonec, jenž remizoval s Hradcem Králové 1:1.

Jablonec – Hradec Králové 1:1

Skóre již v páté minutě otevřel hlavou Karel Spáčil, nicméně po půlhodině na tuto trefu odpověděl Jan Chramosta. Stejně jako v utkání s Libercem se zkušený útočník prosadil z pokutového kopu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Po změně stran sice měli Votroci po vyloučení Haidersona Hurtada dlouhou přesilovku, gólově se jim ji však nepodařilo využít. Ani čtvrtý jarní zápas Východočechů tedy vítěze nenašel, Jablonečtí si dokonce připsali již 10. dělbu bodů v sezoně.

Karviná – Slovácko 1:3

Vedení se ve 30. minutě ujali domácí zásluhou Dávida Krčíka, který otevíral skóre také v minulém utkání proti Teplicím. Jenže na rozdíl od zápasu na severu Čech jeho trefa k bodovému zisku nepřispěla. V závěru úvodní půle totiž nejprve celek z Uherského Hradiště vyrovnal a o chvíli později viděl červenou kartu Ayaosi.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Dlouhou početní výhodu využili hosté celkem dvakrát, přičemž jeden z gólů vsítil z penalty Marek Havlík, nejlepší střelec podzimní části nejvyšší české soutěže.

Mladá Boleslav – České Budějovice 3:1

Utkání střelecky otevřel už v samém úvodu teprve 17letý debutant Petr Zíka. Předposlední celek tabulky si však vedení dlouho neužil, jelikož už v 15. minutě po dvou slepených brankách Yusufa prohrával.

Yusufovy statistiky proti Českým Budějovicím.
Yusufovy statistiky proti Českým Budějovicím.Opta by Stats Perform

Na údery od bahrajnského reprezentanta nedokázali hosté v celém zbytku duelu zareagovat, a kouč David Holoubek tak mohl slavit premiérové vítězství na lavičce Středočechů. Klub z města automobilů čekal na tříbodový zisk od 11. listopadu minulého roku.

Olomouc – Bohemians 2:2

Čtyřgólový první poločas odšpuntoval nádhernou trefou Erik Prekop, nicméně vedení Klokanům dlouho nevydrželo. Sigma totiž během chvilky otočila stav utkání, nicméně v závěru úvodního dějství inkasovala, a tak se Saňák při své premiéře v roli oficiálního hlavního kouče domácích musel spokojit s bodem.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Vyrovnávací trefu ze 41. minuty měl na svědomí odchovanec olomouckého klubu Martin Hála, který do Prahy zamířil v létě 2022.

Tabulka FORTUNA:LIGY