Silný start a hladká výhra, Sparta porazila Jablonec 3:0 a zůstává na prvním místě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Silný start a hladká výhra, Sparta porazila Jablonec 3:0 a zůstává na prvním místě

Aktualizováno
Preciado ve 24. minutě uzavřel skóre.
Preciado ve 24. minutě uzavřel skóre.Profimedia
Jasného vítěze mělo utkání 18. kola FORTUNA:LIGY mezi Spartou a Jabloncem, který potvrdil, že se mu na Letné dlouhodobě nedaří. Domácí mezi 12. a 24. minutou vstřelili tři branky a o výsledku bylo jasno. S výhrou 3:0 už nic neudělalo ani vyloučení Martina Vitíka (20) z 58. minuty.

Sparta – Jablonec 3:0

Letenští od začátku na nic nečekali. Hned v první minutě mohl otevřít skóre ranou z dálky Veljko Birmančevič, ta naštěstí pro hosty pouze prosvištěla kolem pravé tyče. O několik chvil později v ještě větší šanci selhal Qazim Laci. Ve 12. minutě už se ale mohli domácí poprvé radovat, po skvělé přihrávce Kaana Kairinena se totiž z úhlu prosadil Kuchta. Skóroval po dvouměsíčním ligovém půstu.

O pět minut později našel Preciado přesným centrem Lukáše Haraslína a nejlepší sparťanský střelec bez problému zakončil k levé tyči. Preciado ve 25. minutě k úspěšné přihrávce přidal také přesný zásah, když dokázal bez problému dopravit do sítě odražený balon po střele Kuchty.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po odehrané čtvrthodině druhé půle dal hlavní rozhodčí alespoň malou naději Severočechům v podobě odpískané penalty. K jejich smůle ale po konzultaci s videorozhodčím změnil verdikt na přímý kop, útěchou jim mohlo být alespoň následné vyloučení Martina Vitíka.

Zelenobílí ale početní převahy příliš využít nedokázali a na hřišti nebylo takřka znát, že má tým z Letné o hráče méně. Naopak v 81. minutě se odhodlal Adam Karabec k odvážné individuální akci, při níž dokázal pokořit několik hostujících obránců, proti byl až Jan Hanuš, který se blýskl dobrým zákrokem.

Tomáš Hübschman po zápase na pražské Letné.
O2 TV Sport

"Dělali jsme individuální chyby a hodně jsme ztráceli balon a z toho měla Sparta šance. Úvod se nám nepovedl, u prvního gólu se spekulovalo o ofsajdu, ale ty další dvě obdržené branky to byly naše chyby," řekl po utkání pro O2 TV Sport veterán Tomáš Hübschman.

Tabulka FORTUNA:LIGY