Skvělé derby i výkon rozhodčího. Chvíli to vypadalo jako v Anglii, zasnil se Trpišovský

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Skvělé derby i výkon rozhodčího. Chvíli to vypadalo jako v Anglii, zasnil se Trpišovský
Jindřich Trpišovský chválil výkon svých svěřenců.
Jindřich Trpišovský chválil výkon svých svěřenců.Profimedia
Dvakrát přišli o vedení v utkání, dva body ztratili fotbalisté Slavie v derby se Spartou (3:3) až v nastaveném čase, přesto viděl trenér Jindřich Trpišovský (47) na sobotním šlágru především pozitiva.

"Závěr ligy bude bojem o každý výsledek a situaci, což se ukázalo po všech stránkách. Potřebujeme předvádět výkony jako dnes, abychom vozili body z venku. Je to pořád na kontakt a bude to velký boj," prohlásil slávistický kouč po utkání.

Opravdu?

"Oba týmy předvedly enormní nasazení. Byl to skvělý zápas a skvělá atmosféra. Ve druhé půli mi to připomínalo utkání z Anglie, kdy se hrálo nahoru dolů, hráči běhali neskutečné bázeny. Hlavně v první půli byl rozhodčí skvělý, což neříkám moc často. Předvedl skvělý výkon a rozhodování. Hráči se pak mohli v klidu soustředit na hru."

Co jste říkal na to, jak byl zápas vyhecovaný a na obou stranách vládly velké emoce?

"Emoční stránka zápasu byla velká. A to na obou stranách. Jde o hodně, hráči si nic nedarují. Ale bylo to bez jediného ostrého zákroku. V takovém zápase musíte emoce ustát a oba týmy ukázaly, že to umí. Převážit by měla pozitiva, góly, výkon rozhodčího. Utkání řadím k nejlepším, co jsem za poslední dobu viděl. Kéž by takových zápasů bylo víc, kdy je na prvním místě fotbal, akce, góly ale i emoce v přijatelné míře."

Utkání Sparta – Slavia 3:3

Jak jste chystal tým na derby při početných absencích? Bylo složité si s tím poradit?

"Báli jsme se, aby nám nevypadl někdo další. Když někdo zakašlal, měli jsme strach, aby to nebyl další příznak. Od čtvrtka jsme drželi tuto sestavu, která naskočila a čekali, co bude, zda někdo nevypadne… Tým držel spolu, zranění hráči motivovali ostatní. A bůhví, jak by to dopadlo, kdyby nastoupili ti zranění. Třeba by to nedopadlo takhle dobře. Jsem spokojený, jak to kluci zvládli. Všichni hráči hráli na hraně možností. Třeba Ogbu tahal nohu už od 60. minuty za sebou, ale ještě se kousnul. Kluci ukázali velký charakter."

Pramenila z toho i formace na tři stopery?

"Připravovali jsme víc variant. Mohli jsme hrát i 3-5-2 či 3-4-3. Ve třech stoperech se nám lépe pokrývala šířka hřiště, tak jsme u toho zůstali. Typologické složení hráčů, kteří nám zůstali v kádru, nám tomu ale určitě nahrávalo. Kdybychom měli Zafeirise či Ševčíka, asi bychom nehráli ve třech. Ale souhlasím, že to bylo i tom, jak bude hrát Sparta."

Jak to vypadá s návraty zraněných a nemocných hráčů?

"Nejhorší je to u Ševčíka, ten má antibiotika. Zafeiris a Douděra by se teoreticky mohli v pondělí vrátit do tréninku. Podobně jako tomu bylo u Holeše, který s tím také bojoval, ale v průběhu týdne se zlepšoval a derby odehrál. Lingr a D. Jurásek budou mimo na delší dobu."

Jaký bude mít toto derby dopad na zbytek základní části ligy a věříte, že se ještě před nadstavbou vrátíte na první místo, abyste měli lepší výchozí pozici?

"Má to víc věcí. První je, že je pro nás příznivější vzájemný zápas díky podzimní výhře. Uvidíme, zda to k něčemu bude. Bodová situace se nezměnila, je to stejné. Bude to boj o každý výsledek a situaci, což se dnes ukázalo po všech stránkách. Potřebujeme předvádět výkony jako dnes, abychom vozili body z venku. Je to pořád na kontakt a bude to velký boj."

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport