Reklama na fotbal pro všechny v Česku, uznal Priske. Problémy Slavie? To mě nezajímalo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Reklama na fotbal pro všechny v Česku, uznal Priske. Problémy Slavie? To mě nezajímalo

Remízu jako výhru Brian Priske nebral.
Remízu jako výhru Brian Priske nebral.Profimedia
I nadále drží kouč Brian Priske (45) v novém roce sérii zápasů bez prohry. A platí to i po domácím derby (3:3). Sparta dokázala dvakrát vstát a vzít Slavii myšlenky na druhý triumf v prestižním duelu sezony, když vyrovnala za stavu 0:2 i 2:3 na konečných 3:3.

"První derby na Slavii bylo hotové po úvodních třech minutách, ale dnes to bylo 95 minut dobrého fotbalu. Ukázalo nám to spoustu cenných poznatků a byla to pro nás další dobrá lekce," těšilo dánského trenéra po divácky atraktivním zápase.

Váš protějšek Jindřich Trpišovský chválil zápas i rozhodčího. Byla to i podle vás reklama na fotbal?

"Podle mě ano! Byl to úžasný zápas. A bylo jedno, jestli jste na stadionu či u televize. Hrálo se ve velké intenzitě, oba týmy měly slušné šance a nakonec padaly i zajímavé branky. Myslím, že tento večer si musel užít každý fotbalový fanoušek v České republice."

Berete v konečném důsledku remízu jako výhru?

"Neberu. Udělali jsme si to sami těžké tím, že jsme prohrávali 0:2. Ukázali jsme ale skvělou mentalitu, když jsme se vrátili do zápasu. Hráči ukázali, že věří do poslední chvíle a že stále můžeme v tomto utkání uspět. A když jsme v závěru vstřelili poslední gól, byla to obrovská míra emocí a radosti. Svědčí to o naší dobré mentalitě v týmu. Nebojím se říct, že jsme duševně velice silní a máme správnou mentalitu pro to, abychom získávali trofeje."

Utkání Sparta – Slavia 3:3

Dřív bývalo derby spíš válka a velký boj plný emocí. Tentokrát to byl ale pohledný zápas. Co jste na to říkal?

"Jsem rád za nás, že jsme chtěli hrát náš fotbal. V prvním poločase se nám to moc nedařilo, nebyl jsem zcela spokojený s některými věcmi. Mohli jsme hrát klidněji, víc s míčem, víc si otevřít prostory. V poločase jsme si v kabině něco ukázali, řekli si, jak být lepší. Kluci se v průběhu hry zlepšovali, zvedali se, z toho mám radost. Další dvě derby, které nás čekají, budou zase jiné. V tomto jsme získali další cenné zkušenosti."

Bylo pro vás složité nachystat tým na na Slavii kvůli jejím problémům v týdnu, kdy šly různé zvěsti o zdravotním stavu hráčů?

"Celý týden jsme to z médií vnímali, byla toho plno. Od Slavie šly všemožné výroky, ale upřímně? Mě to vůbec nezajímalo. Bylo nám jedno, jak a s kým slávisté nastoupí. Soustředili jsme se hlavně sami na sebe. Máme k nim velký respekt, k jejich trenérovi, který umí připravit tým skvěle. V poslední letech dokázali velké věci. Snažili jsme se udržet soustředění na náš výkon, náš způsob hry a rozestavení. I to byly atributy, se kterými jsem byl ve druhém poločase spokojený. Především směrem do ofenzivy."

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport

Věříte, že dokážete uhájit první místo i do konce základní části?

"Věřím, že ho udržíme i po 35. kole… Ale v této chvíli by to byly jen spekulace, naše myšlenky nyní směřují hlavně na další zápas, kdy nás čeká Slovácko venku. Na to se soustředím především. Musíme udržet fokus na další zápasy. Víme, jak jsme na tom v tabulce, všichni umíme počítat a víme, jaký máme los, ale musíme udržet pozornost. O tom to celé bude."

Co vám druhé derby v sezoně ukázalo o Spartě i zároveň o Slavii jako vašem soupeři?

"Spoustu věcí, ale byl jsem šťastný, že jsem mohl sledovat 90 minut dobrého fotbalu. Dokázali jsme dominovat v aspektech, ve kterých jsme chtěli. Ověřili jsme si, že když chceme porazit Slavii, musíme podat top výkon. První derby na Slavii bylo hotové po úvodních třech minutách, ale dnes to bylo 95 minut dobrého fotbalu. Ukázalo nám to spoustu cenných poznatků a byla to pro nás další dobrá lekce."