Slavia má náhradu za asistenta Köstla, Trpišovský bude znovu spolupracovat s Kerbrem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia má náhradu za asistenta Köstla, Trpišovský bude znovu spolupracovat s Kerbrem

Milan Kerbr se ke Slavii připojil na soustředění v Portugalsku.
Milan Kerbr se ke Slavii připojil na soustředění v Portugalsku.slavia.cz
Mladý, perspektivní asistent trenéra. Popis, který ve Slavii dlouhá léta seděl na Jaroslava Köstla (34). Nově však pasuje na Milana Kerbra (34), který se na práci svého vrstevníka, jenž zamířil k české reprezentaci, pokusí navázat.

Kerbr má za sebou bohatou prvoligovou kariéru, během níž odehrál 179 zápasů a vystřídal tři kluby – Slovácko, Olomouc a Liberec. Právě na severu Čech se přitom setkal s Jindřichem Trpišovským, k jehož realizačnímu týmu se nyní přesunul ze Sigmy a podepsal smlouvu do června 2026.

"V momentě, kdy bylo jasné, že Jaroslav Köstl odejde, jsme měli o náhradě jasno. Milan začal hned po ukončení aktivní kariéry trénovat a radit se se mnou ohledně školy, licence a samotné profese. Znám ho jako hráče, člověka a od olomouckého realizačního týmu i jako skvělého trenéra. Mám radost a děkuji Olomouci, že nám vyšla takto rychle vstříc v situaci, která je podobná jako u nás," tvrdí pro klubový web Trpišovský.

"Jsem velmi rád, že se nám jednání podařila dotáhnout do úspěšného konce a mohl jsem se přesunout k nejlepšímu týmu v republice. Mé cíle jsou stejné jako všech ostatních v klubu – vyhrávat trofeje a s hrdostí reprezentovat sešívané barvy v Evropě," hlásí odhodlaně sešívaný novic.

Po konci hráčské kariéry se Kerbr v roce 2021 stal asistentem tehdejšího olomouckého trenéra Radoslava Látala, poté působil v divizním 1. HFK Olomouc. O rok později se vrátil do Sigmy, kde jako asistent kouče Václava Jílka působil až do současnosti.