Slavia – Hradec 1:1. Sešívaní přišli o první místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia se s Hradcem znovu trápila a uhrála jen remízu, přišla navíc o první místo

Aktualizováno
Slavia získala proti Hradci jenom bod.
Slavia získala proti Hradci jenom bod.Profimedia
Fotbalová Slavia ve 30. kole FORTUNA:LIGY pouze remizovala 1:1 s neoblíbeným sokem z Hradce Králové. Pražané navíc ani nevstřelili gól, jediný úspěšný zásah do sítě hostí namířil nechtěně obránce soupeře Adam Gabriel (21). Kvůli remíze Slavia přišla o první místo v tabulce, které přepustila Spartě.

Domácí na začátku téměř nepůjčovali soupeři míč, přesto se Votroci dostali do vedení. Ze souboje Daniela Vašulína na hrotu útoku se míč odrazil proti noze Jakub Kučery, který z velké dálky napřáhl a skóroval. Čisté svědomí rozhodně nemohl mít brankář Ondřej Kolář, byť před ním balon výrazně zaplaval. Stav utkání se podruhé měnil v 19. minutě, kdy vyslal výborný centr domácí stoper Aiham Ousou, a ačkoliv na něj nedosáhl nikdo ze spoluhráčů, srazil si ho do brány Gabriel.

Kromě individuálního zaváhání kmenového hráče Sparty ovšem fungovala obrana hostů precizně a nepouštěla červenobílé do šancí, na čemž mohlo mít podíl i předčasné střídání zraněného Petera Olayinky.

Utkání Slavia – Hradec 1:1

Začátek druhé půle nabídl vzruch na obou stranách hřiště. Nejprve si s nervy fanoušků pohrál Kolář, který malou domů nechal téměř dojít až do sítě, okamžitě je ale uklidnil proměněným protiútokem Mick van Buren. Holanďanův zásah ovšem kvůli ofsajdovému postavení neplatil.

Po odehrané hodině hry si výrazně napravil reputaci do té doby nervózní Kolář, když hned dvakrát zasahoval proti nebezpečným pokusům Vašulína. Brankářský protějšek Pavol Bajza paradoxně moc práce neměl. Slávisté i přes optickou převahu se zakončeními šetřili a do vyložené příležitosti se dostali až v dlouhém nastavení, v němž slovenský gólman fantasticky vychytal Van Burena.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport