Slavia – Liberec 3:0. Sešívaní zlomili odpor Slovanu ve 2. poločase, dvěma góly zazářil Jurečka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia v Edenu porazila Liberec 3:0. Dvakrát se prosadil Jurečka, zářil Staněk
Aktualizováno
Slavia zvítězila nad Libercem o tři góly.
Slavia zvítězila nad Libercem o tři góly.Profimedia
Slavia zvítězila ve 25. kole FORTUNA:LIGY na vlastním hřišti nad Libercem 3:0. Sešívaní byli v úvodní půlhodině dominantním celkem, avšak prosadit se dokázal pouze Václav Jurečka (29) z penalty. Poté ale Luka Kulenovič trefil po ojedinělém protiútoku břevno a nabudil Severočechy. Stejný hráč se pak v 65. minutě dostal do dalšího souboje s Jindřichem Staňkem, ten však famózním způsobem zneškodnil Chorvatovu střelu i následné dorážky, a tak udržel čisté konto i ve třetím ligovém klání v barvách vršovického klubu. Pražané navíc přidali v závěru dvě branky, které je minimálně na chvíli poslaly do čela tabulky.

Slavia – Liberec 3:0

Brzkou změnu skóre zamítnul ve čtvrté minutě včasným výběhem Olivier Vliegen, příjemce průnikovky za obranu Mick van Buren tak ve skluzu zakončit nestihl. K zemi šel ve stejném vápně ve 14. minutě David Douděra, kterému do cesty dal nohu Jan Žambůrek. Penaltu s klidem proměnil, když brankáře poslal na druhou stranu, Jurečka.

S blížící se půlhodinou hry nabírali Severočeši sebevědomí a Kulenovič si po přihrávce na hranici pokutového území zasekávačkou položil obránce, následně však napálil břevno.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

S podobnou vervou se k pumelici z dálky odhodlal v 56. minutě Tomáš Holeš, znovu se ale blýskl Vliegen. Po hodině hry převzal žezlo pro krále brankářů jasně Staněk, jenž proti Kulenovičovi předvedl neuvěřitelnou sérii tří reflexivních zákroků zblízka. Gólman Liberce nechtěl zůstat ve stínu sešívaného soka a o pouhé dvě minuty později sám podržel svůj tým proti Jurečkovi.

Jelikož hlava Mojmíra Chytila stále není klasifikována jako nebezpečná zbraň, mohl ji útočník v 83. minutě využít k pojištění vítězství. Žolík Christos Zafeiris v nastavení ještě vymyslel velkou šanci pro Ondřeje Zmrzlého, ten ale trefil pouze tyč, a u gólové dorážky Jurečky tak Nor nezapsal asistenci.

Jurečka byl hráčem zápasu.
Jurečka byl hráčem zápasu.Opta by Stats Perform

Slavia si tak znovu připsala triumf proti týmu ze středu tabulky. Další ligové střetnutí ji čeká po reprezentační přestávce, kdy 30. března pojede na hřiště Slovácka. Slovan vyzve téhož dne ve městě piva Viktorii Plzeň.

Pozápasový rozhovor s Václavem Jurečkou

Rozhovor s Václavem Jurečkou pro O2 TV
O2 TV Sport

Tabulka FORTUNA:LIGY