Olomouc – Slavia 2:3. Sešívaní díky Jurečkovi otočili na Hané

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavii v Olomouci spasil dvěma góly Jurečka, naděje na titul ale sešívaným zhasly
Václav Jurečka odvrátil porážku se Slováckem.
Václav Jurečka odvrátil porážku se Slováckem.Profimedia
Olomouc se o naději na postup do Evropy rvala proti Slavii v předposledním utkání nadstavby FORTUNA:LIGY statečně. Na domácím hřišti vedla po rychlých trefách Juraje Chvátala (26) a Pavla Zifčáka (24) 2:0, sešívaní se ale probrali a už před půlí srovnal dvěma góly Václav Jurečka (28). Tři body a výhru 3:2 vystřelil hostům v 67. minutě Ondřej Lingr (24), ale vzhledem k remíze Sparty se Slováckem pouze podepsal svému týmu druhé místo v letošní sezoně.

Olomouc – Slavia 2:3

Větší aktivitu prokázali na samém začátku utkání Olomoučtí, kteří šli už ve druhé minutě do vedení. Z velké dálky napřáhl Chvátal, jehož střelu ještě pomohl usměrnit do hostující sítě jeden z bránících hráčů. Opaření slávisté znovu inkasovali hned čtyři minuty nato, když podklouzl Tomáš Holeš, a Žifčák tak měl již volnou cestu k zakončení. Hosté se probudili ve 21. minutě, kdy šikovnou tečí ve vápně vsítil kontaktní gól Jurečka. Kanonýr Slavie navíc před pauzou skóre i srovnal, když dobře pronikl za defenzivu a v šestnáctce technicky prohodil brankáře.

Sigma si mohla ztracený náskok vzít zpět krátce po návratu z kabin, kdy se na levé části vápna dostal k zakončení Ondřej Zmrzlý. Střele však nedal dostatečnou razanci, a nepřivodil tak dobře postavenému Ondřeji Kolářovi větší potíže. Na druhé straně po hodině hry dokonal obrat střídající Lingr, jenž z hranice malého vápna usměrnil hlavou míč přesně k levé tyči. Olomoucké naděje na vyrovnání v závěru zhatil Denis Ventúra, jemuž hlavní arbitr ukázal podruhé žlutou kartu.

Slavia tak na Hané dokázala zvítězit, kvůli bodovému zisku Sparty v souběžně hraném utkání se však musela smířit s konečnou druhou příčkou. V závěrečném kole přivítá 27. května Slovácko, Sigma tentýž den zavítá na stadion Bohemians.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport