Staněk bude Slavii kvůli zranění chybět asi šest týdnů, v ohrožení je i derby se Spartou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Staněk bude Slavii kvůli zranění chybět asi šest týdnů, v ohrožení je i derby se Spartou
Staněk se zranil během soustředění v Portugalsku.
Staněk se zranil během soustředění v Portugalsku.Profimedia
Brankář fotbalové reprezentace Jindřich Staněk (27) bude chybět Slavii asi šest týdnů a nestihne začátek jarní části sezony. Zimní posila z Plzně se zranila na soustředění v portugalském Algarve. Pražané informovali o předpokládané době jeho absence na klubovém webu.

Podle Slavie měl Staněk na soustředění problémy s lýtkem, přesto v sobotu za nový klub poprvé nastoupil. Svou premiéru proti Pekingu Kuo-an ale nedochytal, v 32. minutě přepustil místo mezi třemi tyčemi Ondřeji Kolářovi.

Nyní je jisté, že 11. února v lize proti Jablonci nastoupí buď Kolář, nebo Aleš Mandous. Staňkův start je v ohrožení pro pohárové čtvrtfinále se Spartou (28. února) i následné ligové derby (3. března). Osmifinále Evropské ligy čeká svěřence kouče Jindřicha Trpišovského 7. a 14. března. Národní tým sehraje první letošní zápasy za dva měsíce, nejprve se 22. března představí v přípravě v Norsku a o čtyři dny později přivítá Arménii.

Kromě Staňka má zdravotní problémy i další reprezentant Tomáš Holeš, jehož trápí svalové zranění, brzy by se však měl znovu zapojit do tréninku. Zhruba týden bude mimo hru norský záložník Conrad Wallem, jeho krajana Sheriffa Sinyana vyřadí svalové zranění asi na měsíc.

Nizozemská posila Mohamed Ihattaren se po soustředění připojil k B-týmu, s nímž bude nadále pracovat na zlepšení kondice.