Teplice po dalším zásahu šikuly Yassera klepou na dveře skupiny o titul, Baník vyhrál ve Zlíně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Teplice po dalším zásahu šikuly Yassera klepou na dveře skupiny o titul, Baník vyhrál ve Zlíně
Yasser vstřelil vítězný gól Teplic.
Yasser vstřelil vítězný gól Teplic.Profimedia
Fotbalisté Teplic potvrdili skvělou jarní formu, když si ve 23. kole FORTUNA:LIGY poradili s Libercem 2:0. Domácí vcelku vyrovnaný duel strhli na svou stranu během sedmi minut prvního poločasu zásluhou mladého ofenzivního tandemu. Nejprve prodloužil sérii zápasů se vstřeleným gólem na číslo tři Egypťan Mohamed Yasser (22), na kterého navázal o pár měsíců mladší Daniel Fila (21). Tepličtí se díky triumfu v tabulce vyhoupli na sedmé místo a výrazně se přiblížili skupině o titul. Výhru 1:0 veze ze Zlína tým Baník Ostrava.

Teplice – Liberec 2:0

Začátek duelu provázelo značné množství nepřesností, které oběma celkům komplikovaly jakékoliv ofenzivní snažení. První povedenou útočnou akci měl na svědomí hostující Nicolas Penner, jehož pokus z hranice vápna vyrazil gólman Richard Ludha pouze na hlavu Filipa Prebsla. Ten naneštěstí pro příznivce Slovanu otřel míč pouze o břevno.

Domácí pořádně zahrozili až v polovině prvního dějství, kdy Fila předložil balon před poloodkrytou bránu Albertu Labíkovi. Mladý host z pražské Slavie však ve stoprocentní šanci poslal ránu z první vedle. Následoval orchestr gólových příležitostí, ve kterém hrál prim Yasser.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ten se ve 34. minutě šikovně uvolnil na levé straně a střelou z velkého úhlu nachytal Oliviera Vliegena na přední tyči. Parťák egyptského mladíka z útoku Fila se nechtěl nechat zahanbit a sedm minut po úvodní trefě se na listinu střelců zapsal taktéž, když po skvělém zpracování poslal míč podél Vliegena do sítě.

Změna stran přinesla zvýšenou aktivitu modrobílých, jejichž ofenzivní výpady však v drtivé většině případů neznamenaly nebezpečí pro Ludhu. Na druhé straně se do další gólovky dostal Labík, ani napodruhé ale ránu z dobré pozice do brány nevměstnal.

Yasserovy zápasové statistiky.
Yasserovy zápasové statistiky.Opta by Stats Perform

Po hodině hry mohl zvýšit i Fila, tentokrát nicméně orazítkoval tyč. Naděje do závěrečných minut mohl Slovanu vykřesat Dominik Preisler, jehož pokus konečky prstů vytěsnil Ludha, a připsal si tak druhé čisté konto v české nejvyšší soutěži.

Zlín – Baník Ostrava 0:1

Do první šance se v úvodu sedmé minuty procpal hostující Ewerton, svůj 100. zápas v české nejvyšší soutěži ale po nepřesné ráně k přední tyči gólem neokořenil. I o další vzruch se po necelé čtvrthodině postaral Baník, když za vápnem napřáhl Tomáš Rigo, jeho skákavý projektil ale zkrotil Stanislav Dostál.

Pak konečně zabrali také Ševci, akrobatická střela Jakuba Janetzkého z malého vápna po sérii rohových kopů však svůj cíl nenašla. Poprvé se tak urodilo na straně hostů. Po půlhodině hry si Juroška hodil balon na levačku a vyslal centr, jenž nejspíše i za přispění na clonícího Abdullahiho Tanka doskákal až za Dostálova záda.

Ještě před odchodem do šaten mohlo být srovnáno, Tomáš Schánělec ale zpětný pas zprava usměrnil míč jen těsně vedle.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Slezané mohli se startem druhé půle svůj náskok navýšit, nejprve ale Tanko po dobrém náběhu do vápna mířil doprostřed brány a o pár minut později Matěj Šín přetavil dobrý pas Ewertona pouze ve střelu, která šla mimo.

K úžasu všech zúčastněných neuspěl Tanko ani 20 minut před koncem, kdy se po chybě v domácí defenzivě řítil sám na Dostála. Ten mu totiž včas padl pod nohy a jeho únik zneškodnil. Hráče v černo-zelených dresech ovšem nakonec trestuhodný počet spálených příležitostí mrzet nemusel, neboť jejich soupeř se k vyrovnávacímu gólu ani nepřiblížil.

Juroškovy zápasové statistiky.
Juroškovy zápasové statistiky.Opta by Stats Perform

Na úplném konci pak Dostál famózně skočil pod nohy tentokrát Quadrimu Adediranovi a překazil další šanci hostů na pojištění náskoku.

Tabulka F:L