Tragická obrana Jablonce byla potrestána, nový trávník pokřtila Sparta pěti góly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tragická obrana Jablonce byla potrestána, nový trávník pokřtila Sparta pěti góly

Aktualizováno
První dva góly Sparty v Jablonci dal Martin Vitík.
První dva góly Sparty v Jablonci dal Martin Vitík.Profimedia
Sparta ve 4. kole FORTUNA:LIGY na hřišti Jablonce dominovala a zvítězila vysoko 5:1. Do zápasu vloženého mezi kvalifikační utkání Ligy mistrů vstoupila bez většiny opor, přesto bylo o vítězi rozhodnuto už po první půli, v níž Pražané vsítili všech pět gólů. Skvělý výkon podal Martin Vitík (20), který po dvou centrech Kaana Kairinena (24) zdvojnásobil svůj dosavadní ligový střelecký účet v rudém dresu. Čerstvě položený trávník tak Severočechům štěstí nepřinesl.

Jablonec – Sparta Praha 1:5

Do prvního zápasu na zbrusu novém jabloneckém trávníku vstoupili sparťané ve značně obměněné sestavě, i přesto od úvodních minut dominovali. Už ve 12. minutě se po rohu dostal ke střele z voleje nikým nehlídaný Vitík, který v pádu namířil do protipohybu gólmana. I nadále si tvořili šance především Pražané, kteří těžili z nedůrazu jablonecké defenzivy.

Jejich příležitosti ale často nekončily ani střelecký pokusem nebo mířily vedle domácí brány. Druhá trefa tak přišla až po dalším rohu ve 27. minutě, kdy vysoký míč poslal za záda Hanuše tentokrát hlavičkou opět Vitík. Třetí zásah přidal Martin Minčev 10 minut před poločasovou pauzou, kdy obdržel přihrávku za obranu a po rychlém sprintu bezchybně obstřelil gólmana.

Vybrané statistiky utkání.
Vybrané statistiky utkání.Livesport

Ani tím ale hororový poločas pro Severočechy neskončil. Ve 39. minutě dostal opět mnoho prostoru Kairinen, který si tak mohl navést míč na osu hřiště odkud dalekonosnou dělovkou rozvlnil síť. Pověstného bůra potom v nastaveném čase první půle završil Tomáš Wiesner po lahůdkovém lobu Qazima Laciho. Albánský záložník si tak připsal už třetí asistenci v zápase.

Známkování hráčů.
Známkování hráčů.Livesport

Téměř ihned po změně stran mohlo být pro domácí ještě hůře, Jakub Pešek ale zamířil vedle. S vědomím toho, že Jablonečtí už nemají co ztratit, se i jejich hra zlepšila, k nebezpečnému ohrožení sparťanské brány to ale dlouho nevedlo. Až po hodině hry mířil zpoza vápna milimetrově přesně k bližší tyči bývalý hráč Letenských Václav Drchal, a postaral se tak alespoň o symbolický zásah Severočechů. Více už toho ovšem hráči nepředvedli.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport