V Jablonci se tvoří sparťanská kolonie. Na sever Čech míří Drchal, Souček a Polidar

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Jablonci se tvoří sparťanská kolonie. Na sever Čech míří Drchal, Souček a Polidar

Václav Drchal přestupuje ze Sparty do Jablonce.
Václav Drchal přestupuje ze Sparty do Jablonce.Profimedia
Fotbalový útočník Václav Drchal (23) přestoupil z pražské Sparty do Jablonce. Severočeši také uplatnili opci na obránce Daniela Součka (25), jenž v minulé sezoně hostoval z druholigové Dukly Praha. Oba hráči podepsali víceleté smlouvy. Jablonecký klub o posilách informoval na svém webu. Rovněž oznámil příchod univerzála Matěje Polidara (23) a záložníka Filipa Součka (22) ze Sparty na roční hostování bez opce.

Drchal v uplynulém ročníku během hostování v Bohemians 1905 vstřelil šest ligových branek. Předtím Sparta vypůjčila třiadvacetiletého útočníka do Drážďan a Mladé Boleslavi. Drchal v 75 utkáních české ligy zaznamenal 18 gólů. Sparta si ponechala předkupní právo na rodáka z Českých Budějovic.

Pětadvacetiletý krajní bek Souček v minulé ligové sezoně odehrál v jabloneckém dresu 24 zápasů a dal jednu branku. Slávistický odchovanec má v nejvyšší soutěži na kontě 46 duelů a jeden gól.

Třiadvacetiletý Polidar také hostoval v Jablonci už v uplynulém ročníku, ve 30 ligových utkáních se trefil sedmkrát. Kariéru odstartoval v Příbrami, v nejvyšší soutěži absolvoval 94 utkání a vstřelil 13 branek.

O rok mladší středopolař Souček v minulé sezoně hostoval v Brně, které sestoupilo z první ligy. Opavský odchovanec v nejvyšší soutěži dosud odehrál 80 zápasů a dal tři góly. Úřadující mistři si mohou Polidara i Součka v zimní přestávce stáhnout zpět.

Další přestupy a spekulace