V ligovém čele došlo ke střídání stráží, ztrátu Sparty okořenil další zkrat Preciada

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
V ligovém čele došlo ke střídání stráží, ztrátu Sparty okořenil další zkrat Preciada
Aktualizováno
Angelo Preciado se ohnal po Bensonu Sakalovi a dostal červenou kartu.
Angelo Preciado se ohnal po Bensonu Sakalovi a dostal červenou kartu.Profimedia
Sparta v závěrečném utkání 27. kola FORTUNA:LIGY doma pouze remizovala s Mladou Boleslaví 1:1 a přenechala první místo v tabulce úhlavnímu rivalovi Slavii. Za nečekanou ztrátou Rudých stála především nepovedená první půle, kdy se nešťastně do vlastní sítě trefil Kaan Kairinen. Stejně tak další individuální selhání Angela Preciada, jenž se po změně stran ohnal loktem po soupeři, čímž si vysloužil již druhou červenou kartu v sezoně a opět oslabil svůj tým.

Sparta Praha – Mladá Boleslav 1:1

Zaplněná Letná sledovala v úvodu vyrovnanou partii a výkon domácích miláčků měl k ideálu na míle daleko. Obrovský šok pro sparťanské příznivce pak přišel po rohu Tomáše Ladry ve 20. minutě, kdy si po několika tečích smolně srazil míč do vlastní sítě finský středopolař Kairinen. Aktivní Ladra o sobě dal vědět i v závěru první půle.

Z přímého kopu mířil přes zeď do šibenice, jenže Peter Vindahl mu gólovou radost sebral fantastickým zákrokem. Neproměněná šance svěřence Davida Holoubka musela mrzet dvojnásob, jelikož se ještě před poločasovým hvizdem jednoduše prosadil Birmančevič, k němuž se od břevna odrazila hlavička Ladislava Krejčího.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Kapitán domácích vyprodukoval zajímavé zakončení i po změně stran. Tentokrát zkusil štěstí z úctyhodné vzdálenosti, jeho přízemní pokus však zlikvidoval brankář Petr Mikulec. V 59. minutě přidělal Brianu Priskemu na čelo vrásky Preciado, jenž se po neúspěšném souboji ohnal loktem po Bensonu Sakalovi a od sudího Karla Roučka viděl červenou kartu.

Na obrazu hry se moc nezměnilo a Letenští byli střelecky aktivnější. Hrozili pak především ze vzduchu a po rohovém kopu v 77. minutě mohl otočit skóre vyhlášený hlavičkář Krejčí, Mikulcovu bránu však o kousek minul. Ještě blíže vedoucí trefě byl Kairinen, jenž z hranice vápna napálil pouze tyč.

Heat mapa Veljka Birmančeviče proti Mladé Boleslavi.
Heat mapa Veljka Birmančeviče proti Mladé Boleslavi.Opta by Stats Perform / Profimedia

Oslabená Sparta si v závěru vytvořila velký tlak, který však v kýžený gól neproměnila a odmítla návrat do čela tabulky.

Tabulka FORTUNA:LIGY