Vedení Mladé Boleslavi odvolalo trenéra Kuliče. Za jeho koncem stojí špatná komunikace i výsledky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vedení Mladé Boleslavi odvolalo trenéra Kuliče. Za jeho koncem stojí špatná komunikace i výsledky

Marek Kulič už není hlavním trenérem Mladé Boleslavi.
Marek Kulič už není hlavním trenérem Mladé Boleslavi.Profimedia
Fotbalisté Mladé Boleslavi se těsně před koncem roku ocitli bez trenéra. Středočeský klub na svém webu oficiálně potvrdil dřívější informace médií o odvolání Marka Kuliče (48), u týmu skončili také asistent Pavel Medynský a kouč brankářů Jiří Malík. Nový realizační tým má být představen v nejbližších dnech. Portál inFotbal.cz už v průběhu týdne spekuloval, že Kuličovým nástupcem by mohl být dosavadní kouč české reprezentace do 19 let David Holoubek (43).

Vedení Středočechů uvedlo, že rozhodnutí padlo již na středečním zasedání, a ukončení spolupráce vysvětlilo mimo jiné nedostatečnou komunikací ze strany realizačního týmu. "Neakceptoval nastavený způsob spolupráce s ostatními segmenty klubu, kterým je mimo jiné rozvoj akademie," konstatoval klub.

Vedoucí představitelé klubu také nebyli spokojení s posledními výsledky. Středočechům úvod ligového ročníku vyšel a ještě v polovině listopadu jim patřilo třetí místo, navíc jako jediní během 19 podzimních kol porazili obhájce titulu a vedoucí tým tabulky Spartu. Z posledních pěti utkání nejvyšší soutěže ale získali jediný bod za domácí remízu s Karvinou a zimní přestávku tráví na sedmé příčce se stejným ziskem jako šestý Baník Ostrava, který má zápas k dobru.

Boleslav v posledních zápasech nehrála dobře.
Boleslav v posledních zápasech nehrála dobře.Livesport

Vedení trenérům také vytklo, že podzimní část soutěže a sportovní výsledky nedostatečně vyhodnotili. "Pro vedení klubu a jeho partnery jsou výše uvedené body důvodem k ukončení spolupráce," uvedl klub.

Kulič se mladoboleslavského týmu ujal před touto sezonou. Pro bývalého útočníka, který během hráčské kariéry nastoupil do 389 utkání nejvyšší soutěže, šlo o premiéru v roli prvoligového hlavního trenéra.