Vlkanova už na jaře Plzni nepomůže, zamíří do Polska. Durosinmi zatím zůstává

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vlkanova už na jaře Plzni nepomůže, zamíří do Polska. Durosinmi zatím zůstává
Plzeňští fotbalisté zahájili přípravu.
Plzeňští fotbalisté zahájili přípravu.X @fcviktorkaplzen
Fotbalisty Plzně na jarní část sezony opustí Adam Vlkanova (29). Ofenzivní univerzál odejde na hostování do zahraničí, uvedl klubový web s tím, že jednání finišují. Podle médií by měl zamířit do polského Chorzówa. Naopak v kádru třetího týmu ligové tabulky zatím zůstává útočník Rafiu Durosinmi (21), o něhož se zajímal Frankfurt.

Vlkanova přišel do Plzně předloni na konci srpna z Hradce Králové. Hráč s třemi starty za českou reprezentaci v minulé sezoně zasáhl za Viktorii do 28 ligových zápasů s bilancí čtyř branek a tří asistencí, navíc si se Západočechy zahrál Ligu mistrů.

V podzimní části tohoto ročníku ale pod trenérem Miroslavem Koubkem příliš nenastupoval a nepatřil do základní sestavy. V nejvyšší soutěži zasáhl Vlkanova jen do osmi kol, v nichž neskóroval. Zaznamenal však vítězný gól v posledním zápase skupiny Evropské konferenční ligy při vítězství 3:0 nad Astanou.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

Durosinmi v říjnu coby tehdy nejlepší týmový střelec sezony utrpěl vážné zranění kolena, přesto se zdálo, že Viktorii v zimě opustí. Podle médií se v prosinci Západočeši již dohodli s Frankfurtem na přestupu jednadvacetiletého nigerijského útočníka údajně v přepočtu za téměř čtvrt miliardy korun. Urostlý útočník však zřejmě neprošel zdravotní prohlídkou a zatím zůstává v Plzni.

Vedle něj má trenér Koubek na startu přípravy dalších 24 hráčů do pole a tři brankáře. Viktorii zatím v zimní pauze posílili středopolaři Lukáš Červ s Matějem Valentou jako část kompenzace za přestup gólmana Jindřich Staňka do Slavie a další záložník Cheick Souaré. Na zkoušku přišel estonský útočník Alex Tamm.

Západočeši si z Bohemians 1905 stáhli brankáře Martina Jedličku, naopak na hostování by vedle Vlkanovy měl zamířit jiný gólman Dominik Sváček. Oproti podzimu ve Viktorii po vypršení smlouvy skončil obránce Luděk Pernica. Další zadák Milan Havel se po zranění již zapojil do plného tréninku.

Další přestupy a spekulace