Alavés neoblíbenému sokovi dlouho odolával, branku Deportiva odemkl až kanonýr Budimir

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alavés neoblíbenému sokovi dlouho odolával, branku Deportiva odemkl až kanonýr Budimir

Ante Budimir uspěl proti Alavési až ze své třetí velké šance.
Ante Budimir uspěl proti Alavési až ze své třetí velké šance.AFP
Osasuna zvítězila ve 27. kole La Ligy nad Alavésem 1:0, na zisk tří bodů se domácí ovšem pořádně nadřeli. Několik velkých příležitostí Zrzků vychytal Antonio Sivera a vlasy si kvůli němu málem vytrhal především Ante Budimir. Útočník z Pamplony proti brankáři Basků uspěl až ve třetí velké šanci. Trefa ze 76. minuty posunula Los Rojillos mezi nejlepších 10 celků soutěže a prodloužila čekání Deportiva na výhru s tímto protivníkem trvající od roku 2016.

Osasuna – Alavés 1:0

První velkou šanci viděli diváci ve 12. minutě, když Sergio Herrera vystihl směr hlavičky v podání Jona Guridiho a levačkou na poslední chvíli vyrazil balon mimo tři tyče. Také další příležitosti přišly pouze z repertoáru domácích. David García se ve 28. minutě pořádně opřel do zakončení hlavou, míč ale zamířil až za vzdálenější tyč.

Stejný způsob pro ohrožení branky zvolil o chvíli později také Budimir, ani on se ovšem zásahu nedočkal. Úspěšný nebyl ani podruhé, stejně jako Aimar Oroz. Oba fotbalisty Osasuny totiž o branku připravil skvěle chytající Sivera. V nastavení byla k vidění ještě tyč na druhé straně po těsné teči Samua Omorodiona.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Četnost nadějných pokusů po přestávce sice mírně opadla, utkání si však nadále drželo svou atraktivitu. Z další šance domácích se mohl prosadit Jon Moncayola, ale opět minul. Gólmani nešetřili zákroky ani ve druhém poločase, zejména 70. minuta byla pro ně velkou zkouškou.

Jenže Ruben García i Omorodion na neprůstřelné brankářské zdi opět narazili. Skóre se měnilo až v 76. minutě, kdy se Budimir napotřetí konečně prosadil a rychlou střelou k tyči dal razítko na nejlepší sezonu v kariéře. Osasuna tak potvrdila zlepšenou formu a doma získala tři body.

Tabulka La Ligy